The ride of my life

Igår hade vi planeringsdag. Förmiddagen ägnades åt erfarenhetsutbyte. Jag önskar att det gick beskriva hur det var, men jag finner inte ord. Resultatet av denna förmiddag blev kramp i magen vid ett antal tillfällen. Asgarvet var inte vid sina sinnes fulla bruk vilket gjorde att Spikskon, Moppetanten och jag fick ta rollen som Asgarvet. Ungefär.

Ombyta och klara för avfärd:
23223-259
från vänster: Spikskon, Asgarvet och Moppetanten.

Dags för ridning. Asgarvet var nervös ut i fingertopparna och lekte trafikskollärare på vägen och skrek om ramlade postlådor och bilar i slagläge.

Väl på plats tog Moppetanten tag i läget och hittade några hästar att leda.
23223-262

Asgarvet tog snabbt skydd bakom en traktor.
23223-261

Asgarvets mod börjar nu svikta och hon letar annat färdsätt att åka runt i skogen på.
23223-263
En blå cykel!

Min häst som skulle heta Drutten, fick Asgarvet istället. Själv fick jag Salka. Så här bra passar vi ihop:
23223-260
Fotograf: Moppetanten

Ridturen gick över förväntan. Först fick vi rida runt förskitigt i en hage för att lära oss hitta gasen, bromsen och ratten. Alla lyckades. Sedan kastade vi oss ut på den stora läskiga skogsbilvägen och efter ett par kilometer skulle vi "öka tempot lite". Sagt och gjort. Alla fick fart på sina hästar och Asgarvet såg inte ut att ha gjort annat än ridit hela sitt liv. 1,5 timme på hästryggen klarade vi alla fyra galant och kaffet när vi återvände värmde gott.

Idag har alla mer eller mindre ont i rumpor och insidan på låren. Stretchingövningarna som Moppetanten nyss visade (ungefär som "Kissande Hunden" fast stående) klarar inte min balans av, men basketträningen igår gjorde nog susen. Jag mår bra i kroppen och kan tänka mig rida fler gånger. Dock då gratis.

Träningsrapport med XXI

Gårdagens träning gick helt okej, trots att jag nog aldrig känt mig så otränad. Inte ens i juni då jag vägde 14 kilo mer än nu. Kanske gjorde två timmars islandshästridning på eftermiddagen sitt (rapport kommer senare) eller så kändes kroppen helt slut eftersom jag verkligen FÖRSÖKTE springa fast jag inte orkade. Det gjorde jag däremot inte i juni.

Nu till skorna. De fungerade och gick spela basket i utmärkt. Stabila och sköna och liksom lite moderna också tror jag. Min modernitetsnivå övrigt i livet är väldans låg, kan tänka mig att senast jag var modern var 1991 med mina Air Jordan VI. Om Gudmodern lite oftade hade tillgång till internet kunde hon gärna få påminna mig om när jag senast var modern. Nu eftersträvar jag i och för sig inte att vara modern, snarare praktisk, vilket jag tror jag lyckas med 99% av gångerna.

Hur som helst så var det kul att träna, missade skott, missade hela korgen, petade bollar utanför sidlinjen tillsammans med Köksan och snorade en massa. Men det var kul ändå. Borde träna oftare, blir onsdag och förhoppningsvis minst en gång till veckan. Kanske borde jag gå och simma någon dag?

För övrigt upphör jag aldrig att förvånas av hur mycket basketspelare som gömt sig i Lilla O.

Nya basketskor

Igår promenerade vi ner på stan för att leta nya basketskor till mig. Kors i taket hade sportaffären en hel massa olika att välja på och jag hittade ett par helt-okej-snygga i bra prisklass. Dock satt de som pjäxor på fötterna. Provade mig igenom fem olika modeller och två olika märken och bäst satt skon som jag nu fick i julklapp av min kära mor. Anledningen till att jag fick den i julklapp var dels att det var lite dyrare än jag tänkt och dels för att min mor gör så. Mina glasögon fick jag i maj i 30-årspresent och jag fyllde trettio i september.

Åter till skorna. Fanns dåligt med andra skor i min storlek, så jag valde nu denna sko. När expediten kom med skokartongen inser jag att jag har inte köp någon vanlig sko.
23223-251

Till och med skokartongen är genomtänkt ultradesignad. Stor som ett hus kändes den och anledningen är, förrutom att den nog ska se ut att vara lite mer än andra, att skorna STÅR upp i kartongen. Inte ligger som skor brukar.
23223-252

I såna här rymdskeppsskor knölar man givetvis inte ner vanligt kräppapper fram i tårna för att de ska hålla formen. Nej, nej. I dessa skor finns formpressade, hårdpappsgrejjer.
23223-253

Å tittar man noga på dessa, ser man ett välkänt märke mitt på:
23223-254

En "Jumpman". Jag har nu köpt mig mitt livs andra par Air Jordans. De första inköptes 1991, Air Jordan VI och var mina tokfavoriter tills de nöttes ut och numera är slit-och-släng-skor i sommarstugan. Dessa skor är tydligen i färgen "Off White - NW Maroon".

Åter till mina nya skor. I skolådan låg det en liten påse.
23223-255

Min första tanke var att detta var en liten påse innehållande en liten större påse som man kan förvara sina nya, fina Air Jordan XX1 i. "Fel, fel, fel" som Brasse skulle sagt. I denna påse låg två små mockagrunker:
23223-258

Fattade nada. Hittar sedan en instruktion på insidan av den designade skokartongen. Så här står det:
"2. Turn your ride with I.P.S: Switch out the interchangeable heel pod by pushing it in from the outsole. Use the encapsuled Air-Sole pod för maximum cushioning, ideal for centers and forwards. Use the Zoom Air pod for lateral, low-profile responsiveness, ideal for point and shooting guards".

Jag kan alltså byta ut dämpningen i hälen och få olika effekt. Troligen kommer jag aldrig märka nån skillnad överhuvudtaget, men jag KAN byta dämpningen.

Inte nog med detta.
23223-256

Skorna är "UNC compromised". Vet inte riktigt vad det betyder men det har nått att göra med University of North Carolina (där Jordan gick på college). Rutmönstret som syns på insidan av plösen och på insidan av skorna, är inspirerat av grillen på nån fin bil som jag inte kommer ihåg vad det var.

Undrar om det går spela basket i dessa rymdskepp?

Time to ride

Om mna får en dag på jobbet utan alla barn, det vill säga en stängningsdag, vad kan man då hitta på för nyttigt att göra? Planera? Städa? Förbereda? Rida islandshästar?

Det sistnämnda har Moppetanten kommit på att vi ska göra i eftermiddag. Förrutom hästgalningen Moppetanten och jag, kommer också Spikskon och Asgarvet få vara med om denna utomordentligt spännande upplevelse. Spikskons hästridningserfarenheter har jag ingen aning om, att Moppetanten rider på Bosse dageligen dags vet jag också. Asgarvet har tidigare hästerfarenheter på en möhippa då hon höggravid åkte sulky. Mina hästerfarenheter finns liksom inte alls. Grannen i stugan hade en arbetshäst som hette Drömmen när jag var liten. Ibland fick vi åka vagnen efter honom. Hästen alltså. Sen är det slut.

Min tilldelade häst heter Drutten. Var Gena är vet jag inte och för mig är Drutten inte "Drutten och Gena"-Drutten, utan min moster taniga lilla bondkatt med rund mage.

Ett antal kameror är laddade. Återkommer med bildbevis på VBK på islandshäst.

På turné i min studentstad

I tisdags packade jag in Femåringen och Gudmodern i bilen och körde i ottan till Uppsala. Redan innan Strängnäs tjatade Femåringen om att han faktiskt ville hem och inte alls åka till dumma Uppsala.

Väl på plats vid tio-snåret bevistade vi Lillebror tillika Elitidrottsmannen på skotträning. Basket alltså. Femåringen var sur för han fick inte springa runt på golvet i hallen utan blev elakt tvingad att leka på läktaren. Gudmodern höll på somna av tristess och jag bara njöt av att se träningen.

Sedan tog vi en sväng hem till Lillebrors andra-hands-lägenhet (som för övrigt var riktigt fin) och sen skyndade vi ner på stan för lunch med Storasyster, Svåger och två söta syskonbarn. Att vara sju personer som vill äta lunch tillsammans med två barnvagnar i en studentstad vid lunch-rusning är lättare sagt än gjort. Efter många om och men röstades Femåringens McD-förslag ner och vi hamnade på en lite hipp lunchrestaurang, vid ett bord avsett för max fyra brickgäster. På ena sidan klämde jag, Femåringen och Lillebror in sig på den höga barstolssoffan och på den andra Gudmodern, Storasyster, Tvååringen och Svågern. Funkade bra. Tror dock att vi skrämde bort alla andra gäster med diverse sångövningar och Tvåringens nässallad.

Eftermiddagen spenderades hos Kusinens man (Kusinen själv jobbade) och deras två barn, Treåringen och Ettåringen. Nu skulle det fikas. Som på cirkus. Fyramånaders systerdottern var glad, Ettåringen, Tvååringen, Treåringen och Femåringen kastade sig över bordet och vindruvorna och bullarna. Lillebror suckade och fick ont i huvudet. Ännu mer suckade han när han sattes på att läsa en lång barnbok på rim för Treåringen. Ganska snart upptäcker vi andra att rimmen inte alls rimmar och att Lillebror glatt hoppar över så mycket som möjligt eftersom Treåringen inte alls hänger med.

Kvällen på match i samma hall som träningen på förmiddagen. Lillebrors lag vann och han spelade grymt försvar. Jag har lärt honom allt jag kan.

Femåringen låg i första halvlek i mitt knä och sjöng: "Ingen kan kicka boll som han, ZLATAN, ZLATAN!" och i andra halvlek kom han på att han var trött och grät. Gudmodern mutade så gott hon kunde med godis, jag köpte en tröja med Lillebrors lags logga på. Femåringen blev nöjd.

Bra dag i Uppsala. Kul att vara åter i min kära studentstad. Väcker lite minnen till liv när man traskar runt där eller bara körde bil uppför Carolina-backen. Räknar med att snart vara åter.

Mot Sherwood-skogen!

Ur funktion

Min mail fungerar inte.

Min mobiltelefonladdare fungerar inte.

Våra båda digitalboxar fungerar inte.

Zoomen på min digitalkamera fungerar inte.

Min internetbank fungerar inte.

Knappt så jag fungerar heller.

Till Uppsala om en timme. Hoppas bilen går igång.

Hemma

Dagis är stängt idag och imorgon, varför jag sitter hemma med Femåringen. Imorgon bär det av till Uppsala och en dag med Lillebror, Storasyster med familj och Kusin Apotekerskan med familj. Gnistrar inte om mig idag, är ohel. Dock 14 kilo lättare än i juni om man ska se något positivt med hur man mår.

Eventuellt träning ikväll.

Frisk som en nötkärna!

Är nu på jobbet. Känner helt underbart. Fyra grabbar som ritar, tre tjejer som syr.

Bästa kureringstipset för däckande förkylningar är 100 gram choklad, förslagsvis schweizernöt och ett par timmars Nintendospel, exempelvis DK64 eller The Legend of Zelda på legendariska 8-bit.

Ikväll ska vi ha gäster. Ett annat par. Ena delen av paret är väldans nervös eftersom hon aldrig i hela sitt liv gått på parmiddag. Att bli hembjuden på middag till oss är väldigt avancerat, speciellt med tanke på att vi är väldigt fina i kanten och lite pryda och ordningssamma. Har gett henne lite tips inför kvällen:

1. Vårdad klädsel, gärna kavaj
2. Börja inte äta innan värden hållit sitt välkomsttal
3. Drick med måtta, inte under bordet
4. Dyra presenter till värdinnan

Kvällens kulinariska middag kommer bestå av plankstek och äppelcheesecake.

Däckad igen men räddad av Nintendo

Blev mer eller mindre hemskickad från jobbet igår. Både min fritidskollega och Lohmanders-Kajsa sa att jag såg ut som ett lik. Bara pallra sig hem. Bäddade ner mig i sängen och sov i fem timmar innan Pojkvännen kom hem en liten stund. Somnade om och vaknade två timmar senare när Pojkvännen kom hem för andra gången. Denna gång med en chokladkaka. Den tog slut på två minuter. Sedan somande vi i soffan i tre timmar och vaknade kring midnatt. Kröp över till sängen och ställde väckaren så jag skulle kunna sjukanmäla mig vid sju-snåret. Minns inte rikigt samtalet men jag lät döende påstås det. Somande om en timme. Gick och handlade och sedan när Pojkvännen åkte på fisketur somnade jag om i tre timmar.

Har nu sovit ett litet dygn och känner mig mycket bättre. Ska jobba imorgon. Fruktansvärt trist att vara hemma. Tur jag har mina tre Nintendo.

Mitt kylskåp

Nu är jag "håller på att försvinna" (enligt Knyppelfröken) så kan jag ge tips på vad man ska ha hemma och inte. Mirjam bloggade igår om hur hon med alla möjliga trix försöker komma undan pojkvännen Gestapo, som är träningsnarkoman och vägrar ha godsaker hemma.

Så här ser mitt kylskåp ut:
23223-213
Två paket ägg eftersom jag glömde bort att jag redan köpt ägg. En halv burk majs. Leverpastej och hysteriskt med grönsaker längst ner. Högre upp utanför bilden finns sylt, cider och öl, de två sistnämnda från trettiårsfesten. Förtär inget av det.

Så lösningen kan vara att inte ha något gott hemma alls. ELLER så kan man hittat nåpn form av karaktär(japps, jag har nog fått mig lite karaktär på äldre dagar). Igår efter basketmatchen ville Pojkvännen fika. Men hemma hos mig finns ju inget mumsigt. Förrutom chips! Han tog snällt fram chipsen och ät upp dem alla. De har, precis som både ölen och cidern, stått två veckor, men det gör ju chips inget. Och mig inget heller. Det luktade otroligt gott ur den där påsen (jag gjorde diskreta närmanden mot påsen för att lukta, vilket bara kunde tolkas som kärleksfulla flickväns-närmanden). Men jag smakade inte ens. Ville inte ens. Jag är stolt över mig själv. Lite träning på det här så är de två kilona till jul borta i ett nafs.

Ölen kommer nog förresten gå åt på fredag. Har bjudit över Elitidrottskvinnan och Tvättmaskinsbäraren på plankstek.

Halsrapporten är dock lite dyster. Fortfarande väldigt ont trots både saltvattensgurgling och saltvattensdrickning igår. Ger inte upp utan fortsätter. En hostmeducin är slut, två kvar. Undrar om de egentligen har någon effekt eller om de bara kostar pengar?


1,5 miljoner utan ränta

Nån som kan låna ut? Har nu hittat ett hus. Igen. Ligger visserligen i helt fel stadsdel och väldigt långt från Mälaren men det är tokfint och ligger egentligen helt okej. Det stora felet med huset är dock att de kostar minst 1,5 miljoner. Har redan ritat om övervåningen så det blir de fyra sovrum som behövs till min familj. Nedervåningen har två matrum och två ingångar som ska ritas om också. En altan ska byggas och köket måste bli lite öppnare.

Så alla som nu läser detta och känner att de kan avvara 1,5 miljoner (iallafall i ett par år framöver tills jag har fast jobb och tjänar bra så jag kan låna på banken), tveka inte att höra av er!

Kureringstips för halsont

Hjälp mig nu. Jag har fortfarande tokont i halsen efter 14 dagars förkylning. Det går ju inte. Jag behöver bli frisk för jag vill träna basket. Halstabletter, honungsvatten, kycklingsoppa, varmvatten och te är de mirakelkurer som redan provats utan resultat. Halsfluss är det inte heller utan bara vanlig svensk skit-förkyning.

13 kilo är nu tappade. 2 kvar till jul.

Just nu är mitt stora problem att jag inte vet om det är Matilda av Canossa eller Maria Clementina Sobieska som ligger begravd i Peterskyrkan. Två kvinnor är begravda där och drottning Kristina är den ena.

Dressingjakten del 2

På allmänhetens begäran fortsätter nu jakten på dressingen till våra renskavskebaber. Dressingen vi igår jagade heter "Rydbergs Orientdressing" och såg ut så här vid försvinnandet:

23223-250

Idag tog jag mod till mig och skickade ett mail till en högt uppsatt butikschef för att få hjälp med att återfinna denna delikatess. Så här skrev jag (namnen är givetvis ändrade):

"Hej!

Igår åkte jag, Elitidrottskvinnan och Tvättmaskinsbäraren, land och rike runt (eller bara runt i Eskilstuna på 6 olika butiker). Vi letade efter Rydbergs
Orientdressing men den fanns inte att finna på någon butik. För att vi
norrlänningar ska trivas i landsflykt, krävs renskavskebab regelbundet med just denna dressing. Det råkar inte vara så att vi är fler som efterfrågar produkten så du känner pressen att ta hem den till din butik kanske?

/Kicki"


Och alldeles nyss damp det ner ett mycket positivt svar från denne omtänksamme butikschef:

"Hej

Skrattar för mig själv........orientdressing......??? lovar att undersöka saken ...det är ju klart

att ni norrlänningar måste trivas här i stan.....jag återkommer"


Det finns numera hopp för oss alal exilnorrlänningar att överleva ännu en vinter!


Förresten så är det väldigt länge sedan det åts palt i mitt hem i goda vänners sällskap.


Norrlandsmiddag med fel sås!

Väl hemkommen från en underbar helg hos Pojkvännen och alla våra barn, bjöd jag in Elitidrottskvinnan och Tvättmaskinsbäraren på middag. Först skulle den dock inhandlas. Hade vi varit 80 mil länge norrut, hade vi bara gått till Elitidrottskvinnans mammas sambos frys och tagit för oss, men nu fick vi dyrt betala för renköttet vi skulle ha till våra souvas (renskavskebaber). Till dessa kebaber måste man ha pitabröd, sallad, fetaost och en speciellt sorts dressing.

Nu till dressinghistorien. Hade vi varit med i dolda kameran hade det varit rätt kul att se nu. Tre bitska norrlännningar som hoppar in och ut ur en rosig Opel vid fem olika matvarubutiker under loppet av 30 minuter. På varje butik gick vi in som solstrålar och ut som åskmoln. På sista butiken funderade vi på att hota butikschefen men köpte lite glass som tröst (samt en helt fel sås som ersättare till den som nu inte fanns på en endaste butik i hela Eskilstuna). Väl i bilen funderade Elitidrottskvinnan på att äta upp glassen med hjälp av en nyckelbricka. Hon blir inte helt rolig när hon är hungrig.

Hemma med fel sås alltså. Jag och Tvättmaskinsbäraren fixar i köket och Elitidrottskvinnan är vid datorn. När bordet är dukat och det är dags att ÄNTLIGEN äta, kommer Elitidrottskvinnan på att hon nog vill steka champinjonerna först.

Efter en trevlig middag och en tokgod efterrätt så ursäktar sig Elitidrottskvinnan efter 21-snåret. Mycket ovanligt att hon går hem INNAN jag somnar. Annars brukar hon gå hem efter att jag somnat, samt se till att stänga av tvn, släcka alla lampor och låsa ytterdörren. Fast jag fick ringa henne när jag somnat om jag ville.

Små orosmoln på himelen. Hoppas de försvinner snart.

Glömde spela Lotto i lördags. Glömde vinna 20 miljoner.

Fotografering på dagis

Idag ska sonen fotograferas på dagis. Det är inte lätt när man är fem år och väldans självständig och omständig. Förrutom att duscha på morgonen (vilket idag var ett måste så att man luktade gott på kortet), skulle han också äta frukost, titta på tv, spela tv-spel, bygga lego och byta kläder. En massa gånger. Slutade med att han tog med två tjocka tröjor så han kunde välja vilken han skulle ha på den kalla fotograferingen. För det kan ju råka vara kallt bara just idag när fotografen kommer. I övrigt tog han på sig jeans (för det har stora barn) och en vit piké-tröja. Tröjan skulle vara nedstoppad och han bad en fröken direkt när vi kom till dagis att få hjälp med detta.

Till saken hör att vid tre av fyra fotograferingar på dagis har sonen gråtit. Förra året dock blev riktigt bra och han både skrattade och var ren. Blir spännande hur det går idag.

Kommentarerna haglar inte på min blogg just nu. Vet inte om jag är för tråkig eller ingen läser eller bara ingen som vill kommentera. Men det spelar egentligen ingen roll, jag skriver inte för att bli poppis och få hundramiljoner besökare, skriver bara för mig själv.

Fast jag har en kompis som skriver och tjänar pengar på det. Väldigt orättvist. Sen dyker hon upp i tidningsbilagor här och där, utan varken strumpor eller skor.

Åter på jobbet

Är nu på plats igen efter fyra dagars frånvaro. Hur skönt som helst! Hostar lite, snorar mindre, utan feber men tokont i halsen fortfarande. Dock inser jag att all meducin jag köpte på flera hundra, iallafall har gjort verkan.

Kollegan som ringde igår är lokaliserad, hon trodde jag var dödssjuk och inte kunde prata i telefonen alls.

Tio kollegor var ej på jobbet igår av olika anledningar. 20% av arbetsstyrkan ungefär. Lagom kaotiskt.

Omtänksam son

Nyss ringde telefonen och min femårige son svarar:

- Hallå? (fast han drillas i att svara med sitt namn)
- (Någon i andra änden frågar efter mig)
- Nej, min mamma är lite sjuk. Du får ringa en annan dag. Hejdå.

Klick.

Kollar nummerpresentatören och samtalet kom via jobbets växel. Tur att det bara finns ett trettital anknytningar.

Ska till jobbet imorgon förresten. Ska bli riktigt skönt.

Diagnos: Helt vanlig skruttig förkylning

Då var det gjort. Läkarbesöket avklarat utan större problem. På provtagningen fick Femåringen av en sköterska erbjudandet att hålla sin stackars sjuka mor i handen, men han valde hellre att ligga på mage på en snurrstol och sprattla. Sen fick HAN både ett bokmärke OCH ett klistermärke. Jag fick tre reservplåster eftersom mitt finger blödde så hysteriskt.

Doktorn konstaterade att han varken hittade basilusker eller virusar utan berättar att jag lider av en helt vanlig förkylning som bara är att vänta ut. Hade jag haft högre feber hade han kanske dundrat på något, men eftersom jag var överkörd redan imorse, hade jg pulat i min minst två värktabletter.

När doktorn sedan ska avsluta och redan berättat att jag snällt får gå hem med svansen mellan benen och en larvig förkylning, lassar han på mig en massa meducin! Raketnässpray, avsvällande tabletter mot bihålor och hostmedicin som verkar dygnet runt mot hosta och halsont. Tjipp! Tog Femåringen i handen och traskade ner till apoteket och pungade ut med drygt 400 spänn.

När vi sedan kommer hem, ringer Femåringen till sin gudmor och berättar att mamma har varit hos tandläkaren och hade en massa hål och ont i hela kroppen.

I morse glömde samma Femåring bort att tvätta munnen efter frukost (han tvättade bara händerna) eftersom han tänkte lite på midsommar istället.

Mår överkört

Idag vankas det läkarbesök. Feber i torsdags, feberfri i fredags, sliten och illamående på lördag eftermiddag, golvad igårkväll och feber i dag. Feber kombinerat med hosta, öronvärk, ögonvärk, snor, näsvingevärk, kroppsvärk. Om man kan känna sig "bulldozrad", så gör jag det.

Femåringen kom från sin far igår, ohängig och glad. Idag ohängig, glad men febrig. Han ska följa sin mor till doktorn och hålla handen. Efter många om och men har han gått med på att inte åka i Spindelmannenpyjamas utan tagit jeans och tröja. Dock ska en Spindelmannen-docka med, eftersom det kan vara så att doktorn är ett elakt monster.


Tjo flöjt.


Fortfarande sjuk

På en skala hur roligt det är att vara hemma och sjuk jämfört med på jobbet och tjäna pengar, så ligger sjukligheten på minus. Har dock hittat hostmeducin i kylskåpet som kanske underlättar hosteriet. Febern är nästan helt borta men det är jag också. Har iallafall duschat idag.

Idag ska vi få veta vilka som blir vad som ministrar. Klockan tolv ska det tydligen vara nån presskonferens eller nått. Jag håller fortfarande tummarna för Bildt som utrikesminister.

Imorrn ska titta på Tolvåringens seriepremiär. Ska bli riktigt roligt! Fisket på söndag känns dock väldans avlägset.

Sjuk

Jag är sjuk. Fruktansvärt tråkigt att vara hemma. Det mest ansträngade jag gjort idag är att jag vänt mig från högerläge till vänsterläge i soffan. Orkar inte gå och handla ännu, är rätt tomt i kylen efter helgen om jag inte vill dricka cider, vin eller öl. I skafferiet finns chips och jordnötter. Vill jag inte heller ha. Trunken står mitt på hallgolvet, ouppackad. Blir dagens insats. Disken är väldans odiskad. Speciellt tre vinglas. Blir morgondagens insats.

Fast imorgon har jag tänkt vara frisk. Iallafall feberfri. På lördag vill jag titta på Tolvåringens basketmatch och sedan åka på IKEA. På söndag vill jag fiska.

Sjuk vill jag inte vara.

Det enda uppmuntrande är att Elitidrottskvinnan också är sjuk. Skadeglädje är den enda sanna glädjen. Iallafall när man är sjuk.

Skellefteå AIK segrade i Globen!

På plats i huvudstaden två timmar innan nedsläpp. Hann med både hamburgarinköp och godisköp.

Skönheten Globen tornade upp sig som en gigantisk golfboll framför oss när vi kom närmare:
23223-244

Redan innan nedsläpp fanns det jippo för oss inresta bortalagsanhängare i form av "Älska 0910". Kom precis i tid för att se Wernblom bli intervjuad.
23223-246

Mitt gul/svarta lag åkte stiligt runt, runt och runt på ena sidan isen. I hockey värmer man liksom upp tillsammans fast på olika planhalvor, samma övningar otillsammans liksom.
23223-247

Antalet exil-skelleftebor var hysteriskt. Varannan gul-svart anhängare kändes nästa igen. De som kände sig som hejarklackare satt tillsammans på andra våningen:
23223-248
De lät en hel massa och var riktigt trevliga hela tiden.

De som hejade massa på DIF och var hejarklackare, satt på motsatt sida:
23223-249
Så såg det ut på fullt allvar.

Matchen då? Skellefteå spelade bra hela tiden förrutom när de inte spelade bra. Två mål i boxplay, två elaka utvisningar drabbades de dock av i slutminuterna, vilket gjorde att DIF lätt kunde peta in både 2-4 och 3-4.

Vinst alltså. Superkul, men oj vad det smäller i hockey! Och oj vad det liksom ofta känns helt okontrollerat och studsbolligt.

Tabellen ser fin ut just nu (och kanske lite ostruktuerad men vi ligger femma):
          S  V  O  F VÖ  GM  IM   P
1 Timrå 6 5 1 0 1 16- 6 17
2 Brynäs    6  3  2  1  1  17-  9  12
3 Modo      6  3  2  1  1  17- 15  12
4 Mora      6  3  1  2  0  21- 19  10
5 Skelleft  7  3  1  3  0  23- 26  10
6 Färjesta  5  2  3  0  0  18- 17   9
7 Luleå     6  2  1  3  1  17- 19   8
8 Djurgård  6  2  1  3  0  21- 18   7
9 HV 71     5  2  1  2  0  16- 15   7
10 Linköpin  5  2  0  3  0  13- 13   6
11 Frölunda  7  1  2  4  0  19- 27   5
12 Malmö     7  0  1  6  0   9- 23   1

Pojkvännen som egentligen är HV:are, hejade till och med mer än mig och gestikulerade och hade åsikter om det ena och det andra.
En riktigt trevlig kväll. Funderar på att fylla tretti snart igen eftersom jag fick så många bra saker!

Djurgården - Skellefteå AIK

Ikväll åker vi till Globen, pojkvännen och jag. AIK-tröjan är på redan och jag är spänd av förväntan. Kameran är packad och biljetterna ligger i väskan.

Snabb träningsrapport från gårdagens träning: 12 tappra på plats. Lilla O och Camillolainen behagade dock komma sen från ett möte på barnens skola. För att komma in i hallen var de tvunga att banka sjuttielva gånger på ytterdörren innan någon hörde dem.

Samtal mellan mig och Hildur (jag börjar):
- Jag vill hålla Muskelkvinnan.
- Himmel vad skönt! För jag vill absolut INTE hålla Muskelkvinnan.

Styrde upp 1-3-1-anfallet och började så smått spela inside. Tog några returer över mina lagkamrater och sköt ett antal skott över andra. Börjar kännas rätt bra. Missar dock första fyra seriematcherna, vilket känns lite trist men ska väl hinna med ett par matcher under säsongen iallafall.

Globen nästa!

Imorgon ska jag bevittna min första elitseriematch i hockey. Matchen spelas i Globen (där jag faktiskt bara varit en endaste gång för tio år sedan) mellan Djurgården och Skellefteå AIK. Ska bli riktigt kul! Jag och Pojkvännen ska sitta i sektionen bredvid bortaklacken. Ska försöka komma ihåg digitalkameran och dokumentera.

Tvådagarfest blev det i helgen. Först min fest i lördags sedan basketfest på söndagen. 75% av festdeltagarna befanns sig i samlad trupp på läktaren i en idrottshall och bevittnade herrlagets seriepremiär som slutade med klar seger. Ingenstans på läktaren syntes varken Köksan eller Hildur till.

På tal om Köksan förresten. Berömde henne för att hon var så duktig under festkvällen och diskade bort. Något mer hon gjorde var att ta alla mina decilitermått som gisslan. Finns ingenstans att finna. Ska utöva utpressning mot henne genom att kidnappa cigaretterna och kameran som hon glömde hos mig i lördags mot att hon erkänner var hon gömt mina mått.

Nu är jag 30+. Känns inget alls. Förrutom att jag hade en sjukt rolig fest. Undrar varför vi inte i bekantskapskretsen har fler fester oftare....?

Vilken fest!

Igår var det fest hemma hos mig. Oj vilken fest. Jag hade helt sjukt kul.

Maten började jag laga vid 13-tiden och en timme senare kom Pojkvännen instövlandes med blommor och paket och kostymer. Och en välbehövlig hjälp i köket var han också. Sjukt varmt blev det snart i köket och när jag tog dagens första dusch en timme innan gästerna började anlända, tog Pojkvännen sin fjärde.

Gästerna på plats och maten började intas. Vardagsrummet var rensat på lego och en herrans massa sittplatser hade jag ordnat. Dock fixade "barnen" ett eget bord i hallen:
23223-238
Kioskar avvaktar lite med maten medans både Elitidrottskvinnan och Bildoktorn hugger in.

Gudmodern hittade ett eget bord i köket, serveringsbordet. Hon slapp röra på sig vid påfyllning.
23223-239

Barnen i hallen hittade snabbt sonens lego och både Hildur och Kioskar byggde för brinnande livet.
23223-240

Elitidrottskvinnan ville leka och tog med sig Snus-Per och Hildur på ett parti Twister. Hildur vann efter att Elitidrottskvinnan tacklat Snus-Per i skrevet så han ramlade av planen femton gånger. Tacklingen var fullt godkänd tydligen eftersom Elitidrottskvinnan och Snus-Pers fru, Stora Leendet, delar på allt.
23223-241

23223-242
Denna bild är det väldans dålig skärpa på, men något kul hände i hallen och jag skyndade dit med kameran. Vita plastmuggar som hattar har hall-sällskapet. I svart upp till höger syns att Bildoktorn är lite rädd att det ska finnas droppar kvar i glaset som kan rinna ner i håret.

Vad hände mer på festen?

- Chadden messade om 30 minuters försening. 2 timmar senare anlände han med Flickvännen. Underbart roligt!

- Lilla O tyckte jag passade i jordgubb, så från tårta snodde hon en jordgubbe och tryckte fast i mitt öga. Detta jordgubbsklet fick jag sedan Muskelkvinnans tillåtelse att torka bort i Lilla O:s hår. Gräddkriget var i full gång och när jag beklagade mig för Lilla O:s man Skotten, sa han bara: "Å hon tycker jag är galen!".

- Muskelkvinnan tacklade ner mig från kuddarna på vardagsrumsgolvet så vi bildade en liten ormgrop. Ormgropen hade gått över på tre sekunder om inte trettielva fotografer hade kommit med sina mobiltelefoner för att föreviga gropen.

- Kronspelet dammades av och köksbordet är numera fullt med små hack. Köksan var toksämst, men fick ändå plus i kanten eftersom hon diskade bort.

- Essesskåaren kom med en present som gav mig utslag: En EssEssKå-wobbler.

- Kioskar överlämande två purjolökar och en skrapad lott. Han vill inte ge bort vinster.

- Stora Leendet var fräck i munnen som vanligt och gjorde sin make generad. Och andra också.

- Muskelkvinnan kom som en glass både på överkroppen och kring ögonen.

- Elitidrottskvinnan hade lånta kläder.

- Det röjda vardagsrummet anvädes knappt alls efter maten utan alla befanns sig antingen i köket eller på hallgolvet. Språkpolisen och Snus-Per sjöng snapsvisor och Kioskars flaska tömdes snabbt.

Framemot småtimmarna ramlade alla ut genom dörren. Sist ut var Köksan, Biggo , Gudmodern och Bumblebee.

Festrester:
23223-243


Ett gigantiskt stort tack till alla som ville vara med och göra min trettiårsdag helt oförglömlig och tack för alla presenter!


Nu måste jag vila.
RSS 2.0