Konversation med en fyraåring

Vi stötta på en hund, Filip och jag, och han blev lite rädd eftersom den skällde. Följande konversation följde:

- En hund som har svansen mellan benen och skäller, är oftas arg.
- Oj.
- Men en hund som skäller och viftar på svansen är alltid glad.
- Men mamma, vad äj en hund som pjuttar då?

Dålig i magen kanske....?

Ugnsbakade tofflor

När jag kom till jobbet nu på morgonen hittade jag, efter lite hjälp från ett barn, mina tofflor ihoptejpade i ugnen innehållande en banan och mjukost. Jag höll på att skratta ihjäl mig!

Ett par andra tofflor hänger i ljuskronan i granngården iklädda apelsinskal.

Blir intressant att se vem som ägde bilen som blev apelsinklädd igår, ska se till att idag hitta ägaren och be om ursäkt.

Apelsinterrorist

Idag har jag lindat ett lång apelsinskal med texten "I was here 27/10 2005" på, runt handtaget på en Volvo V70 med okänd ägare. Trodde den tillhörde en kollega men ack vad fel jag hade. Plötsligt ser jag att bilen är borta från parkeringen och kollegan står ute på gården med alla barnen. Attans vad tokigt det kan bli.

I bilen lyssnar vi numer på: "Tycker du ta på mig" (Tycker om när du tar på mig), "Am hej" (Leave right now) samt "Affe jall" (typ Afterall tror jag den heter). Filip, fyra år, sjunger HÖGT med i alla låtarna och kan texten på sitt eget vis. Måste ta med bandspelaren till bilen och spela in vid tillfälle.

Bläckfiskvarmkorvsmaskin

Det kliar i plånboken när jag ser denna:

Bläckfiskvarmkorvsmaskin


Möss

Just nu sitter det en vettskrämd mus bakom vitrinskåpet med pärlor inne på jobbet. Åt ena hållet är det en musfälla av hög klass och åt andra hållet en ihoprullad tidning. Tur vi ska gå hem snart så den stackars musen kan hoppa över fällan och dansa på borden medan vi inte jobbar.

För övrigt så har en av mina favoritkollegor tagit tjänstledigt, vilket är mycket tråkigt, nästan så jag sörjer lite. Hon är tillbaka dagen efter mitt vikariat går ut. Det som gör det hela lite lättare, är att min favoritvikarie troligen får tjänsten, iallafall i två veckor... Inget ont som inte har något gott med sig eller vad man nu säger...

Plastparty och arbetsskada

Igår var jag på plastparty. Riktigt kul hade jag faktiskt. Till stor del berodde det nog på min kollega, Renée, som såg till att vara med på alla småbus och trams vi kunde hitta på. Skulle inget köpa men handlade för 435 kronor, serien "Lotus" - stort och litet serveringsfat och skål utan lock. Vann "Äpplet" också i en utlottning, en förvaringsburk som ser ut som ett äpple. Blev för nyfiken på ett kuvert och det slutade med en liten smörgåslåda och att jag måste boka en demonstration inom en vecka.

Detta innebär go' vänner, att inom en snar framtid blir ni troligen inbjudna till "Taste of Tupperware", vi ska alltså laga lite mat i plastprodukter och sedan äta upp maten. Kommer hålla till här på jobbet där vi har tonvis med ugnar och ytor.

Måste anmäla en arbetsskada också, har sparkat in benet (ofrivilligt) i en moppgrej (den här saken som sitter längst ner på moppskaftet och är platt och spetsig i ena kanten). Skitont gör det i min högra vad, så ont att jag tror att jag borde få gå hem.... eller nått. =)

Mössen är kvar på jobbet trots den elektriska ljudgrejen vi fick igår.

Man blir lite imponerad

För fem år sedan sommarjobbade jag med en tjej på kollo, som snabbt erkände, när hon fick veta att jag var väldigt sportintresserad, att:

- Jag har lite svårt att skilja på Björn Borg och Ingemar Stenmark...

Trots denna brist på idrottsintresse, fortsatte vi vara vänner och nu, fem år senare, har hon varit på basket och lärt sig lite regler och till och med tänkt gå och se en match till. Jag är imponerad.

Äppeltema idag igen. En konstutställing ska färdigställas, ska bli väldigt intressant att se om de elever som förra veckan mest petade navelludd går att motivera idag. Som avslutning just innan lunch ska vi tvingas äta äppelpaj, äppelkaka och dricka hemmagjord äppeljuice. Oj vad det är synd om oss. =)

Skrivare

När man har fritidsaktiviteter är det bra att ha en skrivare. Jag blir snart galen.

I burken

Filip sitter just nu med en popcornskål på huvudet och ropar:

-Mamma! Mamma! Är du häj inne??

Tänk vad bra det hade varit om han upptäckt hur rolig man kan låta med en burk på huvudet EFTER att skålen tömts på sitt innehåll...

Skillnad på skit och pannkaka

Ibland när livet är så där att det känns som om allt går fel och tiden räcker inte till och ingen lyssnar och ingen hjälper och till slut går det inte tänka klart, då är det bättre med pannkaka än skit. I detta fall, bättre med muskelkvinnor än regeringar.

Vad jag vill säga är: TACK MUSKELKVINNAN! Att du igår fick mig att släppa lägenheten och ge den vidare var väldigt lyckat, speciellt eftersom hon som jag gav den till satt i lägenheten redan. Löste sig perfekt. Tack för all hjälp de senaste dagarna och jag förstår att det svider, fyra dagar är 60 lakan. När jag blir rik får du dem tillbaka!

Om man har lite pengar

Jag har ett väldigt ledset konto, snart tomt, bara 147,28 kvar. Idag ska jag tanka upp de där pengarna. Dagens lunch blir rotsaker (morötter, potatis, palsternacka), paprika och squash i ugnen tillsammans med falukorv. Tänkte först fiskpinnar men sparar de sju som finns i frysen.

I fredags åt vi köttbullar med paprika, överlycklig fyraåring som fick bestämma vad vi skulle äta. En stund var han inne på havregryn ("de se loliga ut!") och paprika, men ändrade sig när han såg att det fanns några stackars köttbullar i frysen.

Idag

Mitt horoskop för idag:

"En viss oro kan förmärkas i tecknet, och dagen tycks kunna bjuda på lite mer än du kanske tänkt dig."

Spännande. Jag riktigt längtar efter "lite mer" än det är just nu.....

Man lär sig något nytt varje dag

Idag har jag vikarierat på dagis i en och en halv timme. Alltid lika spännande och idag fick jag lära mig något nytt: Jag har lekt KÖTT i tjugo minuter. I en klump på golvet har jag legat och fem små tigrar i 3-5 årsåldern har låtsasätit på mig, dvs egentligen kittlat mig till vansinne.

Tur det inte är så ofta jag är på dagis.


Äppelkonst och äppelkast

Håller just nu på med äppelkonst med årskurs 4 och 5. Har tolv elever som i en minut orkar fokusera på att lägga olika färger på äpplen i ett nyckelpigsmönster och nästa minut vill äta upp äpplena och kasta på varandra. Undrar hur det kommer gå efter rasten när vi ska trycka fast alla äpplen på spiktavlan....

Så tokigt det kan bli

Förvirringen är total. Finns ingen som helst skillnad på chefer och schäfrar. Det är samma sak fullt ut. På dagis berättar fyraåringen direkt:

- På mammas jobb finns många flickoj som skjattaj och en säfer som är elak och dum och jetaj taxen Max föj han haj baja ett öja.

Filip har varit med på planeringsmöte på jobbet, där mina kollegor, flickorna, skrattade en massa och chefen pratade. sedan åkte vi raka vägen hem och läste som godnattsaga boken om Pelle Svanslös där taxen Max blir retad av en stor schäfer. Snabbt blev den snälle chefen en elak schäfer som retar små hundar.

Hösten är kommen

                                                 

Hur man lyckas med att inte tvätta

Igår skulle jag åka och tvätta hos min goda vän Lilla O. Det slutade med att vi hamnade från första början hos grannen, Muskelkvinnan, där det serverades vin och pizza och jag blev skjutsad hem av Muskelkvinnans man, Orienterargitarristen, som sedan fick springa hem.

Fick också lära mig att sperma inte alls behöver innehålla spermier.

Tvätten ska jag försöka få tvättad i eftermiddag. Men vem vet vad som händer hos Lilla O och Muskelkvinnan idag...?

Fick blåsa alkotest imorse. Första började tjuta så jag blev nervös att den gjorde utslag (vilket var omöjligt efter bara ett glas vin till maten över tolv timmar tidigare). Men tydligen gick apparaten sönder. Fick blåsa i en annan som också började tjuta. Poliskonstaplarna konstaterar då att jag inte ser full ut och får köra vidare till jobbet.

Muskelkvinnan är förresten på IKEA idag. Jag är inte alls avundsjuk.

Rekomendationer och inte

Jag rekomenderar inte urinvägsinfektion. Skulle det ändå vara så att du vill testa fast jag sagt att det inte är nått att ha, se till att ha en Sudoku-bok, penna och sudd med på toaletten. Trevligt sällskap mitt i natten.

Jag rekomenderar Lohmanders färdiga bernaisesås. Vitt lock och genomskinlig burk, finns på både Ica och Konsum. Som på restaurang. Makalös och farlig. Man vill äta hela burken.

Jag rekomenderar inte fyra liter tranbärsjuice och en halv liter koncentrerad citronsaft på samma dag. Magen gillar inte.

Jag rekomenderar Pepsi Max lemonvariant. Ett helt okej substitut för Cola Light Lemon som inte finns mera.

Jag rekomenderar inte att snubbla på en baugette, det gör skitont att ta emot sig med bröstkorgen i en tröskel.

Jag rekomenderar laga mat, jag är hungrig. Fiskpinnar, potatis och stuvad spenat.

Toppnotering!

18 862 steg! Fast nu tar jag av mig den.... har sprungit fram och tillbaka hela dagen och känns som om jag liksom glömt bort att andas.

Har förresten blivit friad till idag. Av en sjuåring som är lite rädd att jag blir bortglömd....=)

Middagdags. Kycklingfilé med ädelost. En annan dag kommer receptet här.

En otroligt trevlig fest

Som vanligt, var det väldigt trevligt att umgås med nära och kära. En helkväll för vissa, andra skippade krogen. Ett antal oförglömliga kommentarer och händelser gör att jag sent kommer glömma denna fest. Ett stort tack till er alla som fanns på plats!

Som vanligt hade jag kameran i högsta hugg i ungefär tre minuter, nedan visas de två kort (av sju) som blev bra.


Snacksen är framställda, men är det inte Roddan vi skådar till vänster i bild?



En muskel som aldrig tidigare skådats! Välförtjänt har denna pingla nu fått snygga och synliga armmuskler.

Ingen betongkeps igår alls, väldigt skönt.


RSS 2.0