30 år

Nu är jag tretti. Känns inte. Syns inte. Inte på mig iallafall. Köket håller på att förbereda middag för 30 personer. Vardagsrummet håller på att städas ur så att dessa trettio personer ska rymmas någonstans. Sonens lekkuddar är på plats som sittdon.

Jag vill ha vin.

Träningsrapport - pakter och myteri

På plats i hallen i god tid på grund av biltrubbel. Fick hjälp av Bumblebee och har nu insett att jag bör lära mig lite mer om hur bilar fungerar.

Hur som helst, så samtalde jag en lång stund med Hildur innan träningen och vi kom fram till att vi var väldans sugna på att köra bollbehandling igen, men eftersom det var lite knorr och morr förra onsdagen, så skulle vi denna träning hota med att köra bollbehandling nästa träning så de som inte vill köra, kan stanna hemma. Pakten var sluten och redo att genomföras. Men helt plötsligt göra Muskelkvinnan myteri! Eftersom hon inte var på bollbehandlingsträningen veckan innan, krävde hon att få köra samma träning igen! Lika mycket knorr som gången innan men oj vad kul det är!

Träningen gick väldigt bra annars, gick in under korgen lite mer och gjorde lite poäng, känner behov av att styra upp spelet lite. Även om jag nu inte ska spela första matchen om 14 dagar som alla andra, utan missar minst första fyra matcherna.

Förresten så ser Lilla O ut som en riktig gammal elitspelare numera!

Till salu!

Tre kollegor säljes till lägst bjudande!

- Asgarvet: Helt obesiktigad, med ett antal missljud från olika håll. Skrattar i tid och otid och har svårt med kommunikationen. Hotar med att tappa 11 kilo och köpa en färja.

- Moppetanten: Humorlös moppediggare som gillar att rida på Bossar. Skiljer inte på gädda och gös och har språkliga skrift-problem.

- Spikskon: Hundhysterika som extraknäcker på kopieringen. Har två små hål i sina innetofflor. Lite rostig.

Alla har med god marginal paserat bäst-före-datum.

30 år - 2 dagar

Fysiskt känns det fortfarande inte på en endaste fläck att jag närmar mig tretti. Psykiskt blir jag påmind lite då och då av mina kära kollegor; Moppetanten, Asgarvet och Spikskon. Gårdagens överraskning (som Moppetanten tvärnekar till att hon varit med på och påstår att hon är utfryst på sin arbetsplats) såg ut så här:
23223-235
Detta är baksidan på min högra sidospegel.

23223-234
Framsidan på samma spegel.

23223-237
"Viftaren" på bakrutan, även kallad vindrutetorkare.

När jag väl fått bort allt och sätter mig i bilen och kör in mot stan för att hämta sonen på dagis upptäcker jag det här:
23223-236
Vänster sidospegel är toksmutsig!


30 år - 4 dagar

Fyra dagar kvar. Nu händer det grejer! Så sent som igår började det växa äpplen i min jobbväska. Fyra till antalet som mötte äppelpajsödet senare under kvällen.

En festdeltagare med sambo hade tänkt anlända i fredags redan, åtta dagar för tidigt.

Funderar fortfarande på sittplatser, även om Essesskåaren frivilligt anmält sig till badkaret. Kanske borde jag blåsa upp min uppblåsbara soffa och ställa fram?

Tandläkaren. 1311 kronor. Tur man slipper vara rik.

Fiske och zoo-besök

I fredags kväll och lördags, åkte jag och Pojkvännen ut på fiske. Min första gös landades på fredagen:
23223-232
För att det inte ska uppstå några missförstånd eller man hellre tittar på omgivningen, som till exempel Moppetanten gjorde, har jag klippt bilden så man liksom inte kan missa den makalöst stora gösen!

Omgivningen? Helt underbar!
23223-229

På lördagens morgon steg vi upp tidigt och var ute vid båten kring sju. Jag bidde lite trött efter någon timme och lade mig då ner i båten för att vila:
23223-233

På söndagen hade jag alla mina två syskon på besök: Lillebror och Storasyster. Storasyster tog med sig Svågern och två döttrar. Vi packade snabbt ihop oss och begav oss till ett närbeläget zoo.
23223-230
Femåringen hittar snabbt var vi ska gå för att få leka.

23223-231
Systerdotter nummer 1 lurar med sin morbror (Lillebror a.k.a. Elitidrottsmannen) på promenad.

En riktigt härlig helg!

Om fem dagar blir jag tretti. Känns inget annorlunda. Iallafall inte än så länge. Det enda som känns är lite planeringsbestyr med mat och sittplatser och legostädning och inhandling av diverse smått och gott. Lön på onsdag.

Träningsrapport

Igårkväll var det basketträning igen. Nio tappra stapplade in i hallen 20.30. Muskelkvinnan syntes inte till, hon hade åkt till Umeå istället.

Rastaflätan och VBK (jag) tog tag i uppvärmningen. Ställde alla tanter i en ring och körde bollbehandling. Biggo vägrade för hon har aldrig lärt sig varken snurra på fingret eller dribbla åttan. Hon hade ont i foten också, eftersom hon klämt den i toasitsen... Björkholmen blev sjösjuk av att dribbla samma åtta som Biggo vägrade.
När vi väl kom igång med spelet, först 3-3-3, så hade vi riktigt kul. Mitt lag hade tappat returreflexen helt men klarade oss hyffsat. Biggo passade 17 passningar till andra lag. 4-4 spelade vi sen, och det gick bra för alla utom Verro. Och Björkholmen. Vi var vit/röda laget, alla var vita utom Björkholmen som hade röd tröja. Detta ledde till att Verro aldrig kom ihåg att Björkholmen var på vårat lag och passade således aldrig till henne fast hon var både guard och väldans fri och ropade på bollen.

Sköt skrämmande dåligt förresten. Måste se om jag får tid nån dag och åka och skjuta lite.

Matblogg 2

Hittade i somras i en mattidning ett recept på grönsaksknyten som jag gjorde om lite och äter till lunch flera dagar i veckan. Tokenkelt och väldans gott!

23223-209

Till ett knyte:
1 färsk rödbeta
1/4 paprika
1 morot
3-4 zucciniskivor
3 blomkålsbuketter
1 tomat
2 färska champinjoner
50 gram fetaost

Moroten och rödbetan skärs i klyftor/bitar och kokas i ca 15 minuter. Övriga grönsaker skärs i bitar och lägges på oljepenslat folie. Jag brukar lägga dubbelt folie i en djuptallrik för att det ska bli lättare att hantera. När morotsbitarna och rödbetorna är färdigkokta, låt dem svalna lite och lägg dem seda på grönsakerna. Smula fetaosten över.

Grilldressing:
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1-2 krm sambal oelek
1 tsk koncentrerad grönsaksfond
2 msk vitt vin (jag använder vitvinsvinäger istället)
1/2 dl vatten
1 krm paprikapulver
2 krm curry
2 krm salladskrydda
1 krm salt
1 krm svartpeppar

Häll grilldressingen över grönsakerna, stäng foliepaketet och tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter på 250 grader.

23223-211

Jag gör alltid två knyten och då räcker det ungefär till tre luncher. Serveras med grovt mjukbröd, en bit korv, en kycklingfilé, en laxbit eller bara som den är.

Man kan peta i vilka grönsaker som helst egentligen. Har jag gul lök hemma, klyftar jag den och låter den koka en stund med morötterna/rödbetorna. Salladslök är jättegott till, precis som blomkål.

Tips från coachen

Dagens "Tips från coachen":

När du ska hälla flytande margarin i en stekpanna, se till att du har ställt pannan på den varma plattan INNAN du häller.


Valblogg

2006 års val är över. Kommande fyra år styrs Sverige av högern. Oavsett hur man röstat och vad man tycker om valutgången, kan man idag dra en väldans massa roliga skämt.

När man stiger utanför dörren på morgonen och möts av dimma:
- Va? Är detta naturens sätt att visa sitt missnöje med valet?

Eller:
- Oj vilken god mat det var i matsalen idag, det är bara att tacka högern för det!

Och så vidare. Jag kom på en herrans massa roliga i bilen i morse iallafall.

Hur som helst, ska nu Göran Persson avgå och alla spekulerar i vem som kommer bli efterträdaren i mars. Jag lägger min röst på Bodström. Känns som en politiker med fotterna på jorden. Och på fotbollsplanen.

Även i mitt hyreshus av valet troligen firats. När jag kom hem imorse möttes jag av denna syn:
23223-225
En påse innehållande två chipspåsar och en flaska cola. Helt utan ägare. Fotot är taget ca 07.25 denna måndagmorgon och jag hoppas att det inte är någon av mina grannar som varit ute och handlat frukost.

Fanns fler ställen där man kunde gissa att valets segrare eller forlorare varit framme. I källarkorridoren fann jag denna:
23223-226

Funderade en stund innan jag hittade var den kommit ifrån:
23223-227
Svårt att avgöra om en blå segrare hoppat av glädje eller en röd förlorare hoppat ner den av ilska. Kraft behövdes i vilket fall.

Längre bort i en trapp upp från källarkorridoren till en annan trappuppgång möttes jag av denna syn:
23223-228
Vet inte om dessa ostbågar är på väg till någon i trapphuset eller på väg hem från valvakan, felplacerade är de iallafall.

Och för er som int redan visste det, så är surströmming numera en säkerhetsrisk.

Festmaten är fixad!

Eller inte inköpt och klar, är ju två veckor kvar till ålderns höst. Men vad som ska bjudas på har jag nu klurat ut. Så för er som suckat och trott att jag skulle bjuda på min vanliga chili con carne, ni kan andas ut. Det var Storasystern som kom på den brilianta menyn.

Tillbringar alltså dagen i närheten av storstan hos Storasystern, Svåger och mina underbara systerdöttrar. Den äldsta fyllde två år igår och springer runt och skriker "FIIIIIPIIIIII" efter Femåringen.

Imorgon blir det "Bilar" på bio med Femåringen, Tolvåringen och Muskelkvinnan med barn. Kanske luras Lilla O med också.

Piratprat

Skummade bra igenom dagstidningen innan jag åkte till jobbet idag, inget direkt intressant. Trodde jag. Ända tills min kära kollega Moppetanten berättar för mig att hon har tänkt bli pirat (inspirerad av en Johnny-Deppsk piratfilm på jättebio). Hon har till och med hängt upp en piratflagga vid sin sida av sängen. Vad hennes bättre hälft, Gös-Kalle, har hisst för flagg, vet jag ännu inte. Vit kanske?

Hur som helst, då slog det mig att i tidningen idag berättades det om att det nu på tisdag, 19 september, är "Prata-som-en-pirat-dagen". Helt sjukt egentligen, men jag traskade snällt in på Talk like a Pirate och började utforska. Finns helt makalösa människor! Här kan man givetvis lära sig att prata som en pirat, man kan också lyssna på ljudfiler på piratprat på mandarin till exempel.

Hittade en piratsång:

It's great to be a pirate
And live a life of pleasure
We fight with swords and swing from ropes
And hunt for buried treasure.
We make our prisoners walk the plank
Sharks love us when we feed `em.
We wear those patches on our eyes
When we don't even need `em.

CHORUS

It's great, it's great - It's great to be a pirate!
It's great, it's great - It's swell to be bum.
It's great, it's great - It's great to be a blackguard.
It's great, it's great - Its so delicious to be vicious
Thrilling to be scum.
It's great to conquer ships at sea
And steal what isn't ours
And smell like stinky sneakers
`Cause we never bathe or shower.
It's great to get shot at all the time
And lose an arm or leg.
And every morning get to choose
A stylish hook or peg

CHORUS

We have one pirate golden rule
It's great to be a pirate.
Eat with your fingers And always drool!
It's great to be a pirate
There's a second pirate golden rule
It's great to be a pirate.
Be ruthless, scary, mean and hairy
And don't forget to drool.

ROUSING CHORUS

It's great, it's great
It's great, it's great
It's great, it's great,
It's great, it's great
It's great, It's great to be a pirate.
It's cool and swell and my oh my
It's hip and slick and fine and fly
It's great, it's great
It's great, it's great etc...

Aye!

Gårdagens träning

Gårdagens träning gick bra och var kul, detta trots att jag nog inte hade ett endaste rätt och inledde straffkastskyttet med 4 av 10.

Tidigt under träningen stukade Muskelkvinnan foten och bad oss i samma veva skjuta tjugo straffkast, vilket vi lydigt gjorde. Muskelkvinnan låg stukad vid sidan och fick själv linda sin onda fot medans vi bara brydde oss om våra straffkast. I efterhand erkände hon att det var lika bra att hon lindade själv, eftersom hon ändå hade så orakade ben.

Sista matchen blev inte av heller, eftersom Lilla O konstaterade att hon hade lite ont åt rygghållet, troligen beroende på att hon druckit för lite vin. Så kan det vara.

Björnköp

Igår skulle jag skynda mig och handla efter middagen, samtidigt som jag fixade dagens middag och äppelpaj. Skrev snabbt ner vad som skulle handla och lämnade Femåringen hemma med DK64 och Gudmodern. Väl på Ica blir jag lite konfunderad när jag läser vad jag själv skrivit på handlingslappen:



23223-224

"Vit björn". Blir inte bättre om jag hade skrivit "Vit mjölk". Mjölken skulle vara blå. Förpackningen alltså.

Fysiskt är jag mer eller mindre helt frisk iallafall och ska träna ikväll.

Matblogg för första gången

Jag har aldrig matbloggat, konstigt nog med tanke på att jag bloggat friskt om mina andra passioner: Lego, Nintendo och fiske.

Hur som helst, här följer tips på en enkel fredagsmiddag jag kastade ihop nu ikväll:

1. Ta lite grönsaker och gör dem snygga på olika sätt
23223-219

2. Koka lite potatis och vispa ihop potatismos
23223-221

3. Ta några brädor (förslagsvis stickfria och med lite mönster)
23223-220

4. Lägg allt detta, tillsammans med en köttbit, i en fin kreation
23223-222

5. Njut!
23223-223

Helt rätt. Jag har lagat plankstek för första gången och är väldans mallig för detta!

Nästan frisk

Börjar känna mig nästan frisk. Lite trött blir jag om jag rör på mig men är dock feberfri. Kollegan Moppetanten ligger också hemma och beskriver sitt tillstånd som "överkörd häst". Stämmer på mig också.

Utbildning hela helgen. Jag ska utbilda alltså. Ska bli riktigt roligt. Är rookie på den fronten. Dock hade det varit kul att komma sig ut och fiska lite. Pojkvännen däremot, är väldans osolidarisk, istället för att vara hemma och städa och laga mat tills jag kommer hem, tar han med sig Lilla O på fisketur. Hoppas han får en gös så vi kan betala båtplatsen för vintern.

Feber

Vaknade i morse med 39 gradera feber drygt. Precis. Drygt. Känner mig lite bättre nu, men inte speciellt kaxig. Gick till affären och handlade och var helt slut. Glömde köpa choklad också. Får klara mig utan, orkar inte gå igen idag. Alltså ingen träning ikväll heller.

Jag - basketspelaren

Jag räknar mig numera som basketspelare. Jag tränar så regelbundet som jag inte gjort sedan 1998, även om jag då tränade sju gånger i veckan, så jag kan inte annat än vara basketspelare.

Gårdagens träning var tung, förkylningen sätter sina spår. Tveksam till träning imorgon men dunderkurer kan göra susen: Kycklingsoppa, vitlök, juice och vila.

Åter till träningen. Lördagens partaj skrämde liv i två gamla rävar, Stora Marie och Lilla Marie. Takterna sitter i ännu. Hoppas se dem imorgon på träningen också. Satte 16 av 20 straffkast, irriterad över att jag missade straffkast nummer 7, 8 OCH 9. Tre i rad. Inte bra alls.

Back to Basic var det också. Vi var åter i samma hall där jag, för fem år sedan, började träna med laget. Väggarna hade krupit närmare, läktaren var ett gym (?) och nån hade klottrat med sprayburk på ena plankan. Fast vad gjorde det, vi hade väldans kul ändå. Konstaterade att Pojkvännens närvaro gjorde många glada, ska se till att han har med sig ombyte lite oftare så han kan ta en övning eller två.

Festrecept

Här följer recept på en kanonfest:

- Skaffa en lokal som som till exempel är lika stor som en basketplan
- Ramla över ett liveband som är billigt OCH bra
- Bjud in 140 gäster
- Minst 15 av dessa gäster bör ha spelat basket ihop för 25 år sedan
- Häng upp lite gammal tvätt som dekor
23223-217
- Låna fina linnedukar från förslagsvis Biggos maffiakompisar

Så. Hur enkelt som helst. Sen bjöd vi på mat och kaffe och snacks och tävlingar och sjukt mycket nostalgi och vilken otroligt fest det blev!  Vid 1-snåret fick vi liksom fösa ut vissa. Vid 1.30-snåret hade Kapten fortfarande varken kissat eller gått hem. Inte heller vid klockan 2 hade hon kommit sig därifrån.

Festkommittén begav sig hemåt efter 3 och jag tror att alla sovit väldans gott efter att fixat en så sjudundrande fest!

Elitidrottskvinnan var där också.
23223-218

Färgmatchad som vanligt.

Redan långt innan festen började och vi höll på att bära stolar och bord och duka och fixa, insåg jag att detta kommer bli kanon. Jag såg Schäfern stå och titta på bildspelet Muskelkvinnan gjort med hjälpt av tidningsurklipp från 1968 ock framåt. Han stod där med en stort leende på sina läppar. Nu ler han i och för sig alltjämt, men då förstod jag att väldans många kommer uppskatta och komma ihåg denna fest.

11,5 kilo

På mindre än tre månader har jag nu gått ner 11,5 kilo. Senaste veckan har jag slarvat lite och inte motionerat speciellt mycket eller pumpat armhävningar, men ta mig tusan så går det bra så länge man tänker på vad man äter.

Imorgon ska jag inte tänka på vad jag äter. Eller dricker.

RSS 2.0