Fler och fler tar cykeln. Vem tog min?

Under min studenttid i Uppsala, bodde vi nästan granne med "Cykelmannen".  Han samlade ihop trasiga cyklar och bygde ihop nya. Alla stod, kanske 30-40 stycken, snyggt uppradade i cykelställ utanför hans lägenhet och alla var ihoplåsta med en lång vajer.

Efter att ha tagit bussen och promenerat den första terminen, tog jag mig i kragen och köpte en cykel av Cykelmannen. 500 kronor fick jag betala för en snyggt röd Intersport-damtralla. Denna levde jag med i tre år och den tog mig runt i Uppsala, dag som natt.

Den fick givetvis också flytta till Eskilstuna med mig, men det tog inte mer än någon månad, så tyckte någon att den behövde min röda Intersport bättre än jag. Och sedan dess är cykeln borta. Ärvde min farmors damtralla för fem år sedan, men inget slår min Intersport. Är man 190 cm lång, behöver man lite mer cykel än 165 cm lång farmor och nu jagar jag en bättre begagnad, dam- eller herrtralla (heter det "tralla" om karlcyklar?) som kan ta mig runt i Eskilstuna, dag som natt!

The sun is shining...

..and I am inside.

Jag behöver en trädgård. Med tillhörande hus. Hopplöst att sitta på balkongen när grannarna runtomkring tokröker hela tiden. Skruttgrannar.

Ikväll ska vi plantera frön, Sjuåringen och jag. Får se om det blir plantinvasion om ett par veckor och om Knyppelfröken förbarmar sig över de som överlever när vi åker på semester till Paradiset igen om 11 veckor.

Basketträning.

Upprensning i bloggträsket

Häpp! Här är jag igen. Mycket har hänt sedan sist, men det räcker med att rapportera från dagen.

- Jag har fått ett stipendium på 5000 kronor.
- Jag har fått löneförhöjning.
- Lilla O har fått bevis för att hennes hjärna fungerar. Dags att sluta snusa hushållspapper månne?
- Jag har varit på fest: där bjöds på spagetti och köttfärssås, champagne (som jag inte smakade) och kolatårta.

Så där ja. Länge leve bloggen!

RSS 2.0