Snö, snö och åter snö

Igår hade vi ca 16 minusgrader hela dagen.

Igårkväll snöade det.

Idag på morgonen skottade jag uppfarten på vårt eget hus innan det bar av på lite pulkåkning i backarna. Sonen ville åka på planmark och Maken ville åka i branta backar. Han åkte hela vägen ner till Rengårdsbäcken från landsvägen.

Ett besök på lanthandeln gjordes idag igen. Åtta bilar på plats på parkeringen när jag kom, sex av dem var Volvo-bilar och fem av de Volvosarna var från 240-serien.

Ljust ute mellan nio och femton ungefär. Nu är det beckmörkt.

Jag njuter.

Kommer åter till Världsmetropolen på onsdag, regn och plusgrader enligt rykten. Där hemma är allt som vanligt så när som på att Lilla O har slutat snusa och blivit galen och hon promenerar varje dag med Muskelkvinnan. Fem dagar i rad nu. På väg mot nytt motionsrekord kanske?

Kanske måste jag också börja motionera snart igen. Byxorna kniper...

Hemma

Jag undrar om det finns någon härligare känsla än att komma "hem". Det är helt underbart att få tillbringa tid i barndomshemmet med omnejd.

Igår var jag och Godmodern varit en sväng på stan. Vi gick förbi alla butiker minst en gång. Gudmodern ville shoppa en massa och komma hem med tonvis med påsar. Hon handlare inget. Jag köpte en kokbok, nyutgiven, av en gammal klasskompis.

Idag tog jag med Maken på stan och ett traditionellt besök på Frasses.

Sexåringen njuter i sällskap av Morbrodern och spelar Wii så fort tillfälle ges. Dock har Sexåringen liiite svårt att förlora. Men ack så nyttigt det skulle vara om Morbrodern inte var så snäll hela tiden. =)

Treåringen bubblar som aldrig förr och man har svårt att hinna med i vändningarna. Ettochetthalvåringen pratar som om hon vore nio och har lärt sig säga "Na na na na na na" på "Skvaller-bytta-bing-bång"-melodin.

Jag njuter.

Imorgon vär det av till Petik. Underbart.

Mot kallare breddgrader

Om nästan exakt fem timmar avgår tåget som ska ta Maken, Sexåringen och mig själv till norr och min barndoms hemtrakter. Familjen väntar och så gör också vårt hus i Petik.

Ska bli underbart!

Förhoppningsvis återfår jag bloggandan efter nyåret!

Rapport från en alternativ idrottsgala

Fredagens personalfest gick i idrottens tecken. Festkommittén bestod av en basketspelare, en domare och en fotbollsspelare. Kollegorna bestod av 31 stycken i varierad klädsel.

Domaren skulle ha koll på att alla följde reglerna för kvällen och hade jag fått bestämma hade följande trio åkt ut direkt:
image672
Chelsea, Wales och Färjestad.... Behöver jag säga något mer?

Kvällens mat bestod av grillbuffé. Vissa åt mer än andra.
image673
Här ser vi när EttanEtt tar mat första gången.

image674
Och här är tredje gången. Hon påstod att hon tog väldigt lite varje gång för att fylla sitt stämpelkort, men det synade domarbordet snabbt.

Verksamheten består av två delar: skola och förskola. I något läge började Ännänänäs hetsa till sång och spextävling, vilket ledde till långdans av förskolan.
image675

Kvällens masstart vanns av bordet längst, längst in, vilket var helt osanolikt eftersom de hade längst löpsträcka. Men det fanns omständigheter som talade för dem:

1. De som satt vid långbordet hade ett herrans långt bord att springa runt.
2. Vid domarbordet satt tyvärr domaren som inte förstod att han fick delta.
3. Det fanns fler som inte greppade reglerna: Ännänänäs sprang ett var runt ALLA bord.
4. Vinnarbordet bestod av bland annat två orienterare som hittar bra.

Prisutdelning skedde även på denna gala: Årets kvinnliga och årets manlige idrottsprofil utsågs. Överraskande vanns det första priset av Lill-Schäfern och det andra av Stor-Schäfern.

Även jag fick pris! Schäfrarna gick upp och höll ett tårdrypande tal med motivering som handlade om framtida hjälp och den som skulle få priset fixade saker överallt.

JAG fick pris som Årets Hjälte!

image676
En förbandslåda! Tro nu inte att jag fick detta pris utan ironi och skoj. Här handlade det inte om annat än att jag fick betalt för gammal ost och förtjänade det.
image677
Dubbel uppsättning musfällor och Schäfrarna skrattade sig tårögda. Storyn bakom får jag berätta en annan gång. Men, med tanke på detta pris, så hoppas jag att jag får chansen att anordna nästa fest på jobbet också. Schäfrarna har en innestående!

RSS 2.0