Chokladmuffinsvulkanutbrott

Vad är detta?

23223-40

En muffin. Jag och Filip har bakat muffins och det gick som det gjorde. Efter 13,23 i ugnen fick alla tolv chokladvulkaner utbrott och började rinna hit och dit.

23223-41

Fort var det gjort. Hela ugnen med smet och Filip på golvet tokskrattandes.

Svårt att veta om jag har en chokladmuffin i vardagsummet eller en fåtölj. De är snarlika...
 


En spinnande metare

Imorgon bär det av, Sportfiskemässan i Sollentuna. Jag längtar som ett litet barn på julafton. Har därför idag inventerat min fiskegarderob. Ja, jag har en hel garderob till mina fiskesaker: flytoverall, flytväst, stolryggsäck, vinterkängor, stövlar, spön och rullar, fiskeväskor, pimpelspön, håv och så vidare.

Allt har överlevt flytt och förvaring, ett par trekrokar måste bytas på grund av rost, men annars var allt fit for fight. Har inte kollat linorna, men satte på flätlina i somras på rullen så det ska nog gå vägen.

Jag är en spinnarälskare och en metfantast och har alltid varit. Storfiskar och ädelfiskar i massor har aldrig lockat mig lika mycket som en stor abborre kan göra. Att bara sitta i en båt i en liten vik och kasta ut en liten spinnare eller ett flöte är helt underbart....

 


Ögonrapport

Har ju helt glömt bort att berätta hur det gick på Ögon uppe på sjukhuset. Åt skogen. Totalt. Inte en chans att testa synen på väsnter öga. Tokstopp och hysterisk skrik/gråtvägran.

Själv ska jag bli brillorm inom en snar framtid. Erkände mitt synfel för en optiker förra veckan och tio dagar skulle det ta innan de hade mina glasögon på plats. Ska bli intressant att se hur länge de håller och hur länge jag klarar mig från att tappa bort dem..... Mörkerköringen ska iallafall ses i ett nytt dagen. Påstod optikern.


Jag tror jag just vunnit mot Chicago Bulls!

Igår kväll upptäcktes problemet (ett av dem många i mitt liv i och för sig), fyraåringen hade feber. Inget annat att göra än att stanna hemma från jobbet denna torsdag och hoppas på att gudmodern inte jobbar imorgon och kan VAGga (Vård Av Gudson) iallafall ett par timmar imorgon. Imorgon ska det nämligen ske, det är min tur att ta med fikabrödet till det sedvanliga fredagsfikat. Vad hade jag tänkt då? Jo, en kladdkaka (klicka och läs en tokbra kladdkakehistoria, inlägg 27 mars "Den kalla kladdkakan") så klart. Men det grusade av alla mina kära kollegor som haft med sig kladdkakeliknande tingestar.


Vad göra? Jo, jag ringde då min syster och efterlyste receptet på "de där goda bullarna hon bakade hemma hos mamma och pappa för hundra år sedan när vi alla bodde hemma fortfarande". Efter många om och men så hittade min syster nått som hon trodde hon använt fast gjort om lite efter eget tycke och smak. Jippi.

Vid nio-tiden nu på morgonen gav jag mig i kast med hushållsassistenter, bunkar, slevar och mått och ett handskrivet kladdigt recept som fyraåringen ritat på och kors i taket, jag lyckades nog!

Bulls-fantast som jag är, så måste jag nog säga att Eskilstuna Bulls vinner mot Chicago Bulls denna gång!

 vs

Frågan är nu bara om jag kommer mig till jobbet imorgon med dessa vackra bullar (som ska få lite glasyr också snart) eller om jag är hemma och vabbar....

Petiknäs

Här satt vi i båten hösten 2004 och tittade upp mot några av husen i byn. En otroligt mysig miljö som man kanske kan hitta här "nere" också.


Men vem kan motstå detta??

23223-34


Högläsning på jobbet

Har med mig fyraåringen på jobbet idag en stund innan vi ska på ögonkontroll (del 2 av 3). Han valde två böcker att ta med till klassrummet hemifrån:


- How to draw Nintendo Heroes and Villains

- Sju sorters kakor

Så nu har jag just avslutat högläsningen av receptet på Nötkaka...

Vibrax Pepper

jag erkänner att jag är spinnarfanatiker och småwobblerälskare. Med all rätt! Titta hur vackra Vibrax Pepper är!

23223-33Fiskesäsongen på inmarsch!

Det jag nu gått och väntat på sedan i höstas, är nu bara fem dagar bort, Sportfiskemässan. Öppande igår min fiskegarderob (ja, jag har en garderob med BARA fiskesaker: flytoverall, flyväsk, kängor och stövlar, fiskeryggsäck, fiskeväska, håv och spön), och vilket sug jag fick i magen! Har ett par krokar att byta och sedan så är jag fit for fight!

Disktrasekonflikten

Var ska drisktrasan hänga? Jag och min pojkvän är inte alls av samma åsikt. Jag anser att den ska hänga på kranen, då blir den inte blöt och inte i vägen. Han anser att den ska hänga på "mittgrejen" eftersom den är ivägen på kranen. Det har visat sig att fler i vår bekantskapskrets har samma problem hemma.

 

Var ska den egentligen hänga? Och vad heter "mittgrejen"?

Petiknäs

Här ligger mitt paradis. ungefär vid den röda pilen och ungefär mitt i den röda cirkeln:

 

I grannbyn Kusfors finns lanthandeln Björks som har lunchstängt och det otroligt charmiga Café Ångloket.
Semestern är bokad!

Eller iallafall nästan. Har inte pratat med schäfern om att få ta en vecka i maj, men hoppas det ska gå vägen. Vi ska åka till paradiset. Längtar verkligen.

Åter på jobbet

Har nu varit borta från jobbet i tre dagar. Tisdag kompande jag ut, onsdag tog jag semester och igår torsdag var jag på föreläsningar, den första tokdålig och den andra tokbra.

Har haft lillebror på besök. Riktigt trevligt har det varit. Hade dock glömt att han är en två meter lång elitidrottare, dvs äter som sju hästar tillsammans. Till slut fick jag skicka hem honom! =)

Vilken man!

Jag såg på sporten igår hyllningen till Ingemar Stenmark. Himmel och pannkaka. Hur många slalomåkare kan gå på lina? Hur många idrottare över huvudtaget kan cykla på enhjuling som är tokhög?

Och hans meritlista är ju toklång! Nån som minns när han sopade banan med en massa unga idrottare när han vann första omgången av Superstar?

Idrottare med en sån inställning och som inte hela tiden skryter och låter och väsnas, de känns geniunt riktiga. Påminner lite om Larry Bird.

På tal om Bird, så finns det en kille som går på Gonzaga University, Adam Morrison, som påminner otroligt mycket om Bird, både i sättet och i spelstilen. Ska bli intressant att se hur han klarar sig i NBA. Komemr troligen gå bland top tre i sommarens draft.

Vad hände 1976?

Ett ax-plock ur viktiga händelser 1976 (förrutom att jag föddes):

Lag om fem veckors semester.

Kungen gifter sig med Silvia Somerlath och har ett par månader tidigare åkt Vasaloppet som "Carl Bernadotte" och hamnat på en 5 708:e plats.

Björn Borg vinner sin första Wimbledonfinal.

Ingemar Stenmark vinner Världscupen för första gången (i Aspen, Colorado).

Ulf Lundell ger ut "Jack" och blir superkändis.

Pol Pot blir tillträder som premiärminister i Kambodja.

Boston Celtics vinner NBA och Indiana står som segrare i NCAA.

"Gökboet" får en Oscar för bästa film.

Jimmy Carter väljs till USA:s president.

Agatha Christie, Alvar Aalto, Mao Sedong och Evert Taube dör.

Stefan Holm, Kajsa Bergqvist, alexander Skarsgård, Patrick Kluivert, Alicia Silverstone  föds.

Mer?

Nostalgi del 1 - PEZ

Jag minns i min barndom hur svårt det till en början var att få in de små, små vita pez-godisarna i Pez-gubben. Hopplöst var det när man fått in ett antal och en råkade lägga sig raklång på botten. Kan dock inte åminna mig att några av dessa otaliga gubbar är sparade.

Filip, 4 år, har i sin tur nu börjat förstå sig på dessa gubbar och önskar sig titt som tätt en ny. Samlingen består nu av tre: Shrek, Kalle Anka och zebran från Madagaskar.

23223-27

Pez kommer från det tyska "Phefferminz" och uppfanns i Wien 1927 av en man vid namn Eduard Haas III (a.k.a. "Wilbur Wright of Peppermint"). 1948 började man tillverka de små Pez-automaterna som jag kallar "gubbar".

Självklart kan finns det otaliga samlare och man blir väldigt nostalgisk när man beger sig in i PEZ underbara värld...

Home of PEZ

Burlingame Museum of Pez Memorabilia

PEZ Paradiset

Var har jag tagit vägen?

Kämpar på jobbet för att få vara mig själv imorgon. Hattar och dattar och springer runt som vikarie i dessa sjukdomstider så jag har lite svårt att veta vem jag är och vad jag heter och vilka ansvar jag har från dag till dag.

Övrigt så skjutsade jag min amerikanska vän till tåget imorse. Trist. Hon återkommer en dag framöver innan resan över Atlanten väntar, vilket ska bli kul.

I övrigt så är det en tuff vecka, tidiga morgnar och sena kvällar, kvällens aktivitet, personalkonferens, bjuder dock på intressant föreläsare. Muskelkvinnan a.k.a. Lotten ska lära oss ditten och datten. Tokroligt.

Nintendo-kväll på ingående förresten. Mer om det en annan dag. Kaffelukten sprider sig även hit ut till kopieringsrummet.


Min bokhylla del 1

För en tid sedan fick jag ideén från Lotten att visa mina bokhyllor. Då täntke jag att först måste jag städa dem, men nu inser jag att det kommer ta lååång tid innan jag gör det. Så här ser mina två bokhyllor ut:

Vanliga hyllor inköpta på ett billighetsvaruhus, men som fullt ut fyller sin funktion. Tittar man lite närmare kommer man snart inse att här finns allt möjligt i en enda röra:

Blandade böcker, en rosa jävulsklocka, Nintendo-fodral med mera. Tittar man ännu närmare, kommer man hitta dagens författartips:

Nej, det är inte "Svensk ordbok" jag pratar om och vi ska heller inte "Titta på fåglar". Där emellan finns tre böcker:

- Mannen som kunde tala om hästar
- Tequila till frukost
- Allt som jag stulit

Det borde stå en fjärde bok där också, "Där inga änglar bor", men den har gömt sig i flytten. Mina varmaste rekomendationer är alltså att läsa dessa böcker av Lasse Lindroth (1972-1999). Alla fyra böckerna är otroligt bra och helt olika varandra. Köpte dem alla fyra ett par månader efter Lasse Lindroths död och sträckläste dem från pärm till pärm. Har läst det ett antal gånger efter det också.

I've found a friend

For the last two months, I've been spending lots of time with an american girl. It's been a blast. Didn't think I'd bee sad to se her leave, but I will be. Hopefully she'll come back in the fall and hopefully we'll go over seas to watch her play basketball this summer, but who knows...

All I know is, that I'm gonna miss her. There aren't to many basketball idiots like me to talk to here, so our conversations have been great. I've discovered that I'm starting to think on english and yesterday when I went to the grocerystore and couldn't find what I was looking for, I asked a girl who works there, on ENGLISH!


Slitit nu

Livet är lite tungt just nu, kanske därav sällsynt med nya inlägg. Känner mig som en robot hela tiden. Har haft sjuk Filip i veckan också, men gudmodern har "VAG":at (Vård Av Gudson).

Hittat en ny Zeldasida. Riktigt bra. Har också fått tag på Zelda till SNES, "A Link To The Past". Kommer måndag/tisdag.

Annars inget nytt. Inget kul iallafall. Tyvärr.


Hörde förresten ryktet igår om att "Jultomten spelar basket". Fattade inget.


RSS 2.0