Blaj.

.

Morgonsim igen

Idag morgonsimmade vi halv sju, Maddox och jag. 30 längder noterades jag för, Maddox 40. Det var mer struktuerat idag, iallafall tills jag hade sex längder kvar. Då invaderades bassängen av simmare som, precis som i tisdags, inte hade riktigt så bra koll på att de inte var ensamma, utan körde på som om de var ensamma på Autobahn.

Städaren i bar överkropp var ett plus för dagen. Synd bara att han städade så fort. =)

Har också hunnit med att operera bort min kelloid på örsnibben nu på morgonen. Halva huvudet är bedövat (öron är tydlilgen känsliga saker), läkaren bedövade, klippte, skar, brände och bände. Så nu är jag sydd (av en sköterska med Skellefteå-anknytning), tejpad och klar. Dock kommer jag blöda en massa när bedövningen släpper och risken är stor att jag kommer känna mig lite illamående och trött resten av dagen. Jiho.

Morgonsim del 2

Nej. Jag har inte simmat idag igen. Dock ska jag göra det imorgon, framtiden får utvisa om jag gör det ensam eller i sällskap med samma elitidrottare som senast.

Jag glömde berätta om att det inte finns några som helst trafikregler när man simmar. Ingen högerregel eller vänstervarv eller lämna företräde. Så här fungerade det på "vår sida" i bassängen (som var uppdelad i tre):

- Den äldre damen längst till höger, simmade ALLTID vid kanten, fram och tillbaka. Kom nog fram till att hon tyckte det kändes tryggt att ligga just där, vid kanten. HELA TIDEN.

- Den äldre herren frustade som en säl (även äldre sälar simmar otroligt bra) längst åt andra hållet, vid "flytrepet" eller vad det nu heter. Där simmade han hela tiden.

Kvar är nu ca 3 meter för tre simmare att dela på. En av dessa var en medlesålders dam som motvilligt simmade mittemellan dessa två kantsimmare, även om hon nog egentligen ville simma högervarv hela tiden.

Nu är det två simmare kvar, jag och Maddox. Vi får helt enkelt simma slalom mellan dessa tre simmarkollegor. Högervarvsdamen som snällt aktade på sig när kantsimmarna kom, aktade inte sig speciellt mycket när vi kom simmande, så det var väldigt nära ett par gånger att det blev trafikstockning när vi alla fem nådde samma punkt på banan, två kantsimmare på kanterna, högervarvaren motvilligt i mittfilen och jag och Maddox körde på de vita strecken mellan alla filer.

Undrar om det har med status att göra om man måste väja i simbassängen eller?

Morgonsim

Nu har jag morgonsimmat. Tokskönt var det. Men jag insåg att jag var orutinerad och har nu lärt mig följande:

- Man ska ha med sig två handdukar
- Man ska ha plastpåse till sina blöta saker
- Badtofflor på fötterna är att rekomendera
- ALLA dusch- och "göra-sig-klar"-saker ska vara med, såsom hudlotion, tops med mera
- Man behöver tre meter långa armar för att nå toalettpapperet

28 längder på mindre än 30 minuter. Elitidrottskvinnan jag hade lurat med mig, hann med 40.

Usch och fy pest

Nu måste jag börja ta tag i mina vanor.

Premiär på Vattenpalatset

Nu är det gjort, första besöket på Vattenpalatset. Efter att vi nogrannt kollat att det varken fanns krokodiler eller hajar i vattnet (fanns inte ens flodhästar, fast de är snälla i Tarzan) så traskade vi ner i vattnet som, hör och häpna, saknade is!

De blöta badbyxorna ligger nu packade i väskan som ska med till Filips pappa, så det också kan bada. Och det är inte jag som packat ner dem redan.

Hej mitt vinterland

23223-22  

Dessa två bilder tog i Skellefteå under nyårshelgen. Vilken vinter. Underbart.


Möbler emottages gratis

23223-19            

Detta behöver jag:

- En fotpall. Måste inte alls vara i tigertyg som ovan men ska fungera att ha fötterna på när man sitter i min farmors gamla fåtölj. Dock gärna buntad.

- Ja. Det är en tv-bänk från ett känt möbelföretag, men jag ska ha den bredvid min tv och ha mina baskettidningar under (bland annat). Går självklart att köpa på möbelföretaget men jag ska hitta på loppis eller i nåns källare.

- Det sista är min nya stereobänk. Ett vanligt dokumentskåp utan luckor egentligen. Vill ha den i det utförandet som jag ritade (måtten är påhittade), men hittar inte nån alls på nätet.

Sen behöver jag tips på hur jag ska förvara alla mina spel till mina tv-spel. Just nu en salig röra. Tips emottages! Så här ser röran ut:Någon typ av litet hyllsystem till höger kanske...

Mitt kungarike för en häst!

Har i och för sig inget kungarike att erbjuda och nån häst vill jag inte ha, däremot letar jag med ljus och lykta efter Mario Bros till Nintendo 8 bit (inte att förväxla med Super Mario Bros).
23223-16

I övrigt inte så mycket som händer, har invigt tvättstugan. Betyg: @@@@@. Riktigt bra. Industrimaskiner och tumlare. Klarade lätt 4 maskiner och tumling på tre timmar. Ett plus i kanten till mig själv också eftersom jag vikt allt det tumlade och lagt i garderoberna redan, istället för att låta det ligga i tvättkorgen ett par dagar.


Mario Kart och min far

I förrgår damp Mario Kart till Nintendo 64 ner i brevlådan. Oj vad jag får sova lite.

Igår damp ett meddelande ner i min röstbrevlåda på mobilen. Det var min pappa. Han var i stan och tänkte hälsa på. Detta resulterade i att han fick en timme på dagis med Filip och hans ligistkompis och en fröken. Hoppas han inte skrämde någon. I en och en halv timme umgicks vi, innan han åkte med tåget till Stockholm för vidare färd mot Skellefteå i dag eftermiddag.

Is i badhuset

Filip, 4 år, vill åka och bada i badhuset, eftersom en av hans kompisar alltid gör det efter dagis. Men, inte ännu, man måste vänta till det blir sommar. Varför?

- Man kan INTE bada i badhuset nu, det äj is på alla vatten på vintejn!

Halkan vi har nu gör förresten oss alla till pingviner. Alla går med små, korta steg, väldigt stela och fötterna pekar lite utåt. Allt för att inte halka och slå sig.

Iordningkommande

Oj vad jag älskar min nya lägenhet. Känns som om jag har ett vardagsrum, kök och sovrum mer än i förra lägenheten, även om det bara är ett sovrum extra.

Har sprungit på en tvättmaskin också verkar det som, blir riktigt skönt.

Dock har jag insett, att min supersnygga vinröda soffa i plysch från 1950-talet, är just det, supersnygg, MEN superoskön att sitta skönt i. Man liksom sitter som hos gammelmostrar när man blev bjuden på fika när man var liten. Rak i ryggen och prydligt. Den är dock inte stickig som min förra soffa.

Jag längtar efter Ekeskog.

Nintendo 8 bit

23223-15

Det här är min drog just nu. Klassiker som Zelda, Super Mario, Ice Climber med flera, går på högvarv hemma hos mig. Helt sjukt kul.

Nu vill jag bara hitta några som har spel stående i källaren eller på vinden som vill göra sig av med eller låna ut. Söker med ljus och lykta efter Mario Brothers, Mega Man 1 och Duck Hunt med tillhörande zapper.

Man behöver inte de nyaste och flashigaste, man behöver bara en ny connector till sitt gamla Nintendo... Helt underbart!

Trattoria till mig!

23223-14

Hur snyggt är inte Trattoria? Fick presentkort av min bror i julklapp på en trevlig köksbutik och inhandlade igår två pastatallrikar och en pastaskål (?) i blått. Tokfint. Dock innebär detta att jag msåte börja möblera om i köksskåpen.

Det här är nog första gången jag hittar porslin (inte tallrikarna, de har jag hittat annat på IKEA) som jag verkligen känner att det här vill jag köpa mer av!

Dock är det just nu väldigt mycket som jag vill köpa.

Klart!

Igår lämnade jag nycklarna till den gamla lägenheten i brevinkastet. Höll på att själv bli lämnad också, fastnade olyckligt med handen i brevinkastet, men lirkade mig loss efter en liten stund.

Får se om besiktningen går igenom idag. Har säkert glömt nått tokviktigt.

Infyttningsfest

Den 11 februari ska jag ha inflyttningsfest. Först basket och sedan festligheter. Väldigt avancerat blir det (som vanligt), man ska ta med det man vill dricka och får chili con carne på plats. Inbjudan kommer.

Har kommit på en massa saker som är bra inflyttningspresenter (om man nu känner sig "nödd och tvungen").

- Elvisp
- Kastruller och grytor
- Löksoppeskålar
- Trägafflar
- Hushållsvåg
- Stektermometer
- Muffinsformsplåt
- Verktyg av alla de sorter
- Brödfat
- Gröna växter
- Lilleman

Dagens erbjudande

Idag har jag ett förmånligt erbjudande till alla intresserade, gäller endast ikväll på nedan nämnda tid:

Flyttstäd alternativt socialiserande med flyttstädande knegare (dvs. jag) mellan 17.30 och 18.45. Sedan visas Björklöven - Skellefteå AIK (tokderby) på storbildstv (28 tums widescreen) i min nya lägenhet. Till detta erbjuds middag bestående av stuvande makaroner och köttbullar/falukorv.

"Först till kvarn"-principen gäller. Finns endast tre platser i soffan. Soffplats går endast boka tillsammans med städningen.


Tack Molgan!

Jag vill passa på att tacka min gode vän Molgan som så snällt hjälpte mig med flyttstädningen igår.

Ont i alla kroppsdelar. Massage om 35 minuter.

Flyttstädning tisdag och onsdag.

Behöver jag säga mer? Alla frivilliga välkomna.


Installerad i nya lägenheten

Är nu bara tre kartonger som är ouppackade. Trivs riktigt skönt. Har till och med en fiskegarderob!

Valvet är kvar. Vet ännu inte vad jag ska göra med det. Tror avgörandet kommer efter inflyttningsfesten. Kan trettio personer klara en helkväll med ett tegelvalv som på sin högsta punkt är endast två meter högt?

Har förresten ett skåp i köket som är tomt.

Prisat vare ett stort kök

Har nu TRE GÅNGER så mycket skåp i köket. Eller kanske ännu mer. Vilken underbar känsla att kunna säga:

- Jaha, plastbytta, var vill du stå? Kanske på den hyllan? Eller i det här skåpet? Vill du bo ensam eller med andra?


Tips från coachen

Glöm aldrig bort att du står på en stol, det gör skitont när du landar, till exempel på den stolarmé som står kring dig. Ta inte heller emot dig med hälen på pinnen under stolen, speciellt inte när du håller på att packa flyttkartonger. Det är skitsvårt att bära flyttkartonger när man haltar.

Placera dock gärna fyllda flyttkartonger i genomfartsleder, till exempel i hallen eller framför tvn. Det blir mer spännande då. Man kan också stapla tunga kartonger framför städskåpet där man har verktygslådan. Det är en utmaning att montera ner hyllor med kniv och gaffel. 

Det knorras hos grannen

Där jag jobbar, finns det en granne, eller ettt grannhus, där det knorras och muttras och suras just nu. Helt plötsligt har någon satt sig och läst gamla blogginlägg och insett att det krupit in felaktigheter, allt detta enligt en dam i sina bästa år i granngården. För att rätta till felet, som inte är ett fel egentligen, trodde hon visste bättre flera gånger om, men ack vad fel jag hade. Självklart, all personal i granngården, vi kan kalla den för Garvgården till exempel, är ju mina favoriter.

Nöjd nu?


Klok fyraåring

Nyss konstaterade fyraåringen:

-Mamma. Vet du? Jag ÄJ ingen legogubbe! Titta! Mitt huvve sittej fast!!


Fler webbkameror

Hittade en sajt med massor av svenska webbkameror. Till exempel Fristadstorget i Eskilstuna eller varför inte Fjugesta City?


25 Most interesting Webcams 2005

Nättidningen Earthcam har utsett de 25 bästa webkamerorna under 2005 och vad hittar vi där om inte en webkamera från Skellefteå (bland Alaska, Afrika, Graceland, pyramiderna, Boston med mera). Det är de två webkamerorna som sitter på Norran-huset i korsningen E4/Kanalgatan och Kanalgatan/Skeppargatan.

Till Norrans webkameror

Asballt ju!

NES, SNES och Nintendo 64

Kan man börja ett nytt år bättre än med att beställa en ny connector till Nintendo 8-bits och tio dammskyddsfodral, lägga bud på ett Supernintendo (med tillhörande Mario World) och sedan låna med sig lillebrors Nintendo 64 hem?

RSS 2.0