Vi bor i en djungel

En lego-djungel har vi bott i i över ett år nu. Sonen samlar på pengar och köper och önskar sig. Vardagsrummet dammsugs till fullo senast juni 2007 då legot tillfälligt flyttat till sonens rum. Numera torrmoppas det och dammsugs varsamt med strumpa över dammsugarslangen.

Djungeln har utökats med "riktig" djungel. Sonens gröna fingrar har gått om mina med hästlängder och efter en planteringseftermiddag hos Lilla O, väcktes tankarna på fröer, krukor, växter och plantering och det var bara att åka och handla. Jord, blompinnar, små planteringskrukor, drivhus, miniväxthus och fröer så klart. Vill ni ha något som växer hysteriskt fort, köp vaxbönor!
image683
Längst till vänster i fönstret har vi då dessa vaxbönor i sällskap av sockerärtor. I det vänstra lilla växthuset bor fler vaxbönor, kålrabbi, sockerärtor och äpple. I det till höger kommer basilika, majs, rosenskära och nått mer.

image684
Vaxbönor, solrosor och en herrans massa gräs.

Numera har vi en lagerhylla på balkongen där blommorna bor när det är varmt på dagar och kvällar. Soffan som skymtar i högra hörnet på bilden, är just bortgedd (bortgiven?, bortgådd?) till en vänligt basketspelare som hämtar den om en vecka. Istället ska det stå en lång tv-bänk under fönstret till alla blommor. Bland annat.

På tisdag bär det av till Petiknäs för fem dagarna hälsosam rehabliltering och insupande av paradisluft.

Boken har hittat hem!

image682
Häpp!

Och tydligen var jag inte så fel ute när jag misstänkte Elitidrottskvinnan! Det var ju nu inte alls hon, utan hennes tvillingbror Fåfängaren!

Gudmodern misstänkte genast sina två syskon och löste snabbt problemet. Elitidrottskvinnan erkände dock i en kommentar att hon har en massa andra böcker som tillhör mig, och för att vara på den säkra sidan ska jag nog se till att få dem ner från garderoben och in i min bokhylla!

Gudmodern kräver nu pris. Dock framgick det tydligt att pris bara utlovades till ett annat exemplar än mitt eget, så tävligen pågår fortfarande!

Hur svårt kan det vara?

I flera år nu (läs "ungefär två månader") har jag försökt få tag på ett exemplar av en bok som jag ägt, lånat ut, fått tillbaka efter många om och men, lånat ut igen (mot bättre vetande eftersom boken försvinner och är svårt att hitta igen) och inte fått tillbaka.

Till saken hör att jag tror att jag kan hitta allt på internet. All information och alla uppgifter jag behöver och allt jag behöver köpa (förrutom mjölk kanske). Men denna bok är hopplös! Inte ens på de små, små, pyttiga antikvariaten verkar den finnas.

- HALLÅ! Vad pratar du om för bok???

Denna:

"Där inga änglar bor" av Lasse Lindroth. Här påstår jag att det är SBBK-bitchen som har dem. Men det var fel tydligen och i samma inlägg skriver jag att jag inte vet vem som har min Roddan-skiva, men det var ju Elitidrottskvinnan som hade den. Här tror jag att boken försvunnit i flytten, men så kan det inte vara.

Så nu blir det här en tävling! Den som får tag på denna bok och är villig att sälja den till mig (en hundring kan jag tänka mig att betala eller så), vinner ett fint pris! Jag har massor man kan få välja på (alla pris passar ju inte alla):

- Valfri, omålad, Turtle i gips
- En bunt med filmstjärnor med motiv Mupparna
- Pärlplatta i valfritt motiv och valfria färger (en herrans massa motiv finns det att välja på)
- Fyra av världens godaste chokladmuffins efter specialrecept (det är INTE dessa muffins)

Man kan också få välja på att vinna en upplevelse:

- Helkväll med Vilse i pannkakan på dvd (två pannkakor med grädde och sylt ingår)
- Tv-spelsmaraton på fyra olika Nintendo-konsoller

Så. Nu kan den som lånat boken och inte återlämnat den, självklart INTE vinna. Skulle nu boven i dramat våga erkänna, så utgår ändå vinst till den som hittar ännu ett exemplar av boken. Den har ju en tendens att försvinna.

Undrar om det inte är så att Elitidrottskvinnan har denna bok ändå...? Hmm.

RSS 2.0