Olästa böcker

Jag är periodare när det gäller nästan allt. Jag tränar i perioder, jag äter "bra kost" i perioder, jag tittar på film i perioder. Jag är nostalgisk i perioder. Ja, ni börjar fatta galoppen? Jag även läser i perioder. Dessa läsperioder brukar sträcka sig över tre månader i stöten ungefär och 15-20 lästa böcker. För att sedan försvinna två eller tre månader och sedan dyka upp igen som ett brev på posten.

Den senaste läsperioden infann sig för tre veckor sedan, och jag började låna böcker från här och där. Köpte till och med någon bok. Men plötsligt, halvvägs igenom bok nummer 2, försvann all läslust.

Hallå? Det går väl inte an heller? Jag vill ha ordning och struktur, så även på mina egenheter. Punkt slut. Det är liksom FÖR många olästa böcker denna gång...


Hittade en till, dammig under sängen.

Kanske får ge mig på den understa, serietidningen "Don Quijote" och se om lästlustan kommer smygande...

Fula stolar bortskänkes!

Så. Nu är mina nya (begagnade) köksstolar på plats!


Detta innebär att de köksstolar som har fungerat jättebra i 8-9 år, numera är väldigt fula och obekväma och ska bort!

Om någon tror att dessa kommer pryda deras hem eller bakgård på ett praktiskt sätt, finns dessa fyra stolar för avhämtning snarast, annars får de åka på resa till soptippen!

Köpte en annan sak igår, när jag var på besök i Örebro. En slips! Och inte vilken slips som helst heller:

En basketslips!

På middag hemma hos Kungen

Inte varje dag man blir bjuden på middag hemma hos Kungen. Kungen själv står just nu vid grillen och vi skickar korvar genom fönstret. Vi? Ja, jag och Presidenten. Filip leker med Kejsarinnan, på grannens studsmatta.

Jaja. Nu har ni kanske listat ut att Kungen inte är kung i Sverige eller något annat land, han kallar sig för "Kungen av Hållsta" och är min fd. svåger. Presidenten är hans gravida fru och Kejsarinnan deras dotter. Och ja, de lider nog av något.

Inser mer och mer att jag behöver ett hus. Letar mig allt oftare till husägande vänner och friheten som en egen tomt och ytor ger. Längtar till huset i Norrland och inser att det bara är drygt sju veckor tills vi åker upp i en månad!

Den vill jag ha!

För nytillkomna läsare (alla ni 1-2 stycken som hittar hit), kan det vara bra att ha bakgrundsfakta att jag är en hopplös nostalgiker. I perioder. Både tidsmässigt och fasmässigt. Jag har alla 6 Mupparna-muggarna, alla Nintendo-konsoler som getts ut, en John Blund-LP-skiva, en Drutten och Gena-plansch med mera. Allt införskaffat när jag kommer på vad som var bra när jag var liten.

Nu har jag kommit på tre saker som man måste ha. Tre böcker. Jag har köpt två (som var enkla att få tag på), den tredje verkar vara ett gissel att finna. Jag pratat om Joe Kaufmans "Så funkar"-bokserie. Sonen har idag fått både "Så funkar du" och Så funkar det". Sedan var min fd. svägerska tvungen att berätta att det ju faktiskt var TRE böcker. Inte bara två.


Vi saknar alltså Så funkar världen". Och det verkar vara fler som håller den hårt, eftersom den inte finns att finna på bokhandlar, begagnatwebbställen (Lotten: anmärk gärna på detta ord, om det nu är ett ord?) eller liknande. Knappt man får träff på Google.se. Ja ja, på BIBLIOTEK ja, klart den finns där. Men då blir den inte min. Eller min sons. Eftersom jag skyller allt detta på honom.

Så, alla ni läsare som har två exemplar... jag köper det ena!

Att köpa när man är pank

- Hur gick det till? frågade min kusin som anställts, utan lön, att hämta mina nya köksstolar i Örebro.

- Asså typ VIPS! och så hade jag köpt dem.

Så blir det ibland för mig. Nu är det lätt att motivera för kontokortet, då 6 stolar kostar mig 300 kronor och jag letat efter dem i ett halvår. Nya kostar de 500 kr/styck. Nu är de inte alls i färgen jag ville ha, då de är hemmabetsade, men 300 eller 3000 kronor gör inget.

Ofta tänker jag så, "hur ska jag kunna motivera för kontokortet?", då jag numera anses vara vuxen, har fast jobb, make och barn. Sällan köper jag något till mig själv, sonen och maken/döttrarna, motiveras enklast mot kontokortet. Nu behöver jag hjälp med motiveringar på följande till mig själv:

- Klippning (går numera i uppsatt hår)
- Nya jeans (man kan inte lappa forever)
- Ny cykel (eller begagnad)
- Nya gympadojor (utan hål)
- Ny toppmatad tvättmaskin

När motiveringarna är klara, återstår bara finansiering..

Givetvis utgår ett fint pris till bästa motiveringen! 

RSS 2.0