T-shirts

Jag är t-shirtberoende. Är mäkta stolt över mitt senaste kap, en marinblå tröja med ett 8bit Nintendo mitt på och texten "Classically Trained".

Finns en svart med texten "Don't make me go Zelda on you" som jag vill ha.

En o-Nintendotröja jag just nu suktar efter, hittar man här, "Allt du säger kan bloggas mot dig". Kan det bli bättre? Mina kollegor behöver se den för att inse att man INTE ska gömma skor i frysen, byxor på klädstrecket och jackor i tomma skåp med nyckeln borttejpad i ett annat.

Hämden är ljuv!

Vad får man skriva om och inte?

Protesterna haglade efter mitt förra inlägg. Miaderia var inte alls nöjd.

Frågan är då, vad ska man skriva om för att fånga alla läsare? Jag kan skriva om resan till Jönköping igår i snörusket eller om mina nya spis eller om mitt tvättmaskin som snart ska vara inkopplad. Eller kanske är det intressantare att läsa om mina stök med damarrangemanget där personalen faller som furor.

Eller om min längtan till 9 mars eller bara om levergrytan jag tänkt laga till middag?

Eller så skriver jag om det jag vill. Även om det inte passar alla. Snart Mirre ska du se att du sitter på govlet hemma hos mig och blir förargad över monster och motståndare och ankor som är svårträffade med min nya Zapper från 1985.

En underbar eftermiddag i Hyrule

Spenderade tre timmar igår i Hyrule, letandes efter de åtta bitar i Visdomens Triangel som prinsessan Zelda spridit över området för att Ganon, Ondskans Konung (som brutit sig loss från den Mörka Världen), inte ska få tag på den. Link (den lille rollfiguren i spelet) måste finna alla åtta bitar och besegra alla bossar i alla levlar för att sedan kunna befria Zelda från Ganons fångenskap.

Nostalgi.

ZELDA

Räkna till 102

Igår visade det sig att min fyraåring kan räkna till 102. Två chansningar efter 79 respektive 89 på att hundra var på ingående gjorde de två enda stoppen innan 102. Efter 102? Kan väl inte han veta heller.

- Jag är faktiskt baja FYJA åj, jag vet itne alla sakej.

Ja just det.

Förkyld och lite slutkörd, inget topphumör heller måste jag säga. Skulle behöva ett par lediga dagar känns det som. Fast det går nog över med förkylningen.


Festrapport och röra

Festen gick av stapeln med 36 deltagare, varav minst 28 var utan sångröst. Finns inspelat bevis på detta.

Inget gick sönder, en vit kudde och en röd matta förärades med lite rödvin bara. Var inte ens bakis i söndags, vilket var väldigt överraskande. Trevligt.

Det är mycket nu. Känns rörigt det mesta och tiden räcker inte till för att inte tala om bankkontot som sinar. Behöver extrainkomster, är less på att leva Check-to-check. Detta kan jag göra för pengar:

- Måla muggar
- Städa
- Måla
- Bära
- Laga mat
- Sy förkläden
- Pappersarbete i alla de former
- Förbarma mig över pantflaskor...

Live

Gick igenom mina cd-skivor i morse eftersom jag skulle göra en musiktävling till dagens sista lektion, och upptäcker till min förskräckelse att min Live-skiva "Distance to Here" (1999) är BORTA! Fodralet har jag men ingen skiva. Nån som har skivan att låna ut kanske?

Underkylt regn och vurpor

På väg till jobbet idag fick jag stanna och skrapa rutan TVÅ gånger för att det var/är underkylt regn som sätter sig som klister på hela bilen. Småregnar gör det alltså fast det är två minusgrader. Vad bjuder arbetsdagen på då? Heldag på isen! Friluftsdag för hela skolan från morgon till efter lunch. Dock är jag promenadansvarig tillsammans med en kollega. Problemet är att jag tokvurpade igår utanför bilen och har fruktansvärt ont i höger rumpa och höger fot. Jag kommer gå saktare än en snigel.

Dags för underställ, polo, träningsoverallsbyxor, fleecetröja, täckbyxor, dunjacka med mera.

ÄNTLIGEN!

Igår lyckades jag! Ujuj vad jag har längtat, kan inte bärga mig till det dimper ner i brevlådan.

Vad? Mitt nya MARIO BROTHERS! Eller nya och nya, det är 20 år gammalt och begagnat, men det är mitt!

Har morgonsimmat idag igen. Första tjugo minuterna gick bra, sedan var det som att simma på Autobahn med mötande trafik. Hur svårt är det att rätta sig efter mönster? ALLA simmar vänstervarv. Varenda en i bassängen. Hur kommer man då på tanken att kliva i och bara simma Längs med kanten. HELA TIDEN! Fram och tillbaka. Hopplösa tant.

Och sedan vill jag framföra en ursäkt till Muskelkvinnan. Väldigt korkat av mig att tycka att man inte ska reagera och bli arg med tanke på alla dina missade närskott i söndags på annan ort (detta beroende på moståndare som hängde i armarna och domare som inte blåste). Det är som att inte alltid bli arg på brottslingar eller andra puckon som göra dumma saker. Otroligt korkat av mig. Sorry.

Fest på lördag. Just nu 20 + 12.

5000 tennsoldater

Igår gjorde vi en häftig utflykt, vi åkte till Figurmuseét i Strängnäs. Helt sjukt bra! 5000 tennfigurer i olika miljöer, alltifrån "Mor Anna matar djuren" till samernas färd med renar i olika årstider, till berömda historiska händelser och militära uniformer genom tiderna. Och självklart hur man gör tennfigurer och sånt.

Och det var barnvänligt, det fanns små pallar som de lånade ut, så Filip sprang omkring där och bar på den lilla pallen och ställde den framför olika tittskåp och klättrade upp och kikade.

Rekomenderat besök. Jag ska dit igen och då också passa på att trampa in i Domkyrkan som ligger alldeles bredvid.

Jag har blitt utmanad

Ska nu lista fem egenheter eller ovanor jag har och utmana fem andra bloggare på samma sak. Utmana en bloggare klarar jag av, de andra två bloggar jag läser, är redan utmanade (Lotten och Sport-Mirre). Jag utmanar  härmed Baloo på detta.

Här kommer min förstafemma:

1. Jag är spelberoende

2. Jag tenderar att köpa plånböcker med hål i och har alltid gjort det

3. Jag älskar att bjuda hem vänner och bekanta på mat men glömmer ständigt att jag har en väldigt liten lägenhet

4. Jag glömmer återkommande att vissa räkningar kommer fast jag inte ber om det: bilskatt, el, studieskulder med flera

5. Jag tycker det är trist att tvätta bilen, vilket resulterar i skitig bil, skitiga passagerare, skitig son, skitiga hundägare som går för nära min bil och så vidare.

Slaget vid Brunkeberg 1471

Har just rett ut hur trupperna (Sten Stures, Nils Stures och Kristian I:s) tog sig fram till Brunkebergstorg. Nu ska kartan bara bli ett bildspel och historien bli 12-årsförståelig. Känns som jag lägger tre timmars förberedelser på varje en timmes lektion. Men urkul har jag. Och eleverna också förhoppningsvis. Iallafall några av dem.

Hade en makalös barnvakt igår. Ett stort tack Mirre!

RSS 2.0