Min lilla värld del 2

Här kan du läsa om min lilla värld, för att få lite förståelse för vilka ohyggliga problem jag står inför nästan dagligen dags. Om du nu inte redan har koll på läget.

Min lilla värld blir allt mindre, även om Muskelkvinnan idag glänste och hade koll på vem i hela friden Hakeem Olajuwon är (klicka nu snällt på länken om du inte vet).

Jag läser just nu en helt grymt bra bok och jag bara sprudlar av glädje och vill, som jag alltid vill, rekomendera denna bok till någon. Oftast brukar jag kunna hitta någon att iallafall rekomendera (och även om de i slutänden inte läser böckerna, så kan de ändå vara intresserade av vad de handlar om) de konstiga böckerna jag läser till, men den här kan jag inte ens komma på en endast lite en som skulle vilja. Förrutom Amerikanskan vi hade här för två år sedan. Hon kunde allt!

Vad läser jag nu då? Jo:
Tip-Off: How the 1984 NBA Draft Changed Basketball Forever

"Tip off: How the 1984 draft changed basketball forever" av Filip Bondy. En bok som handlar om just det, NBA-draften 1984 (vet du nu inte varför draften detta år var så speciell, så klicka på länken) och hur det förändrade basketvärlden. 260 sidor på engelska som handlar om hur NBA såg ut innan, hur fem olika spelare presterade på college innan draften, hur de lag som hade tidiga pick tänkte, om dagen "D" och om hur det gick sedan för dessa fem spelare. Har nu 23 sidor kvar och hade jag inte en massa andra böcker att läsa, skulle jag nog läsa igen.

- Andra intressanta böcker? Jag fortsätter nog läsa, det kan ju komma något bra boktips här.

Så sitter du kanske just nu och tänker. Tyvärr gör jag dig nog besviken, även om jag är lycklig för vad som komma skall:
Raise the Roof  Season on the Brink

Den första boken är skriven av Pat Summitt, kvinnlig coach på University of Tenneessee. Den vill jag läsa för att jag tidigare läst en bok av Geno Auriemma, coach på UConn och han skrev i sin bok att han tyckte inte så bra om denna Pat Summitt. Därför måste jag läsa för att få redan på hur hon tycker och tänker basket. Auriemmas bok införskaffade jag för att jag läste någonstans någon gång att han som coach var väldigt speciell och då blev jag nyfiken.

Den andra boken handlar om en endaste säsong med collegelaget Indiana Hoosiers (1985-86). En bästsäljare i USA, detta på grund av lagets kontroversielle coach Bobby Knight. De flesta anser att han är lite knäpp och extrem och jag håller med, även om min bild av honom ändrades när jag läste hans bok "Knight - My story" för något år sedan. Denna bok (A season on the brink) gick förresten på tv som film häromveckan innan jul. Då spelade James Lafferty från "One Tree Hill" en av huvudrollerna som Steve Alford (ännu en lärorik länk).

Denne Steve Alford spelade för USA i OS i Los Angeles 1984 och vann guld tillsammans med bland annat Michael Jordan. Samme Jordan blev 1984 draftad som nummer 3 i NBA-draften som den första boken handlade om.

Cirkeln är sluten.

23 sidor kvar innan Pat ska få säga sitt!

Kommentarer
Postat av: Muskelkvinnan Lotten Bergman

Jag köpte den där dagen 1982 när jag såg Hakeem faktiskt en t-shirt.

Den har jag inte kvar.

2008-01-04 @ 20:27:37
URL: http://www.lotten.se
Postat av: Kicki

Vilka spelade de mot? 1982 då borde du sett Clyde Drexler också om jag inte har fel.

2008-01-05 @ 09:33:26
Postat av: Ewa

Jag visste faktiskt vem Hakeem Olajuwon är men jag hade aldrig kunnat stava hans efternamn... Och "Raise the roof" läste en av mina amerikanska släktingar när jag var där.

Jag har rätt bra koll på basketspelare, basketlag, coacher och på hockeyspelare. Mina vänner har främst koll på ridhästar, travhästar, kuskar, hunduppfödare, draghundsekipage och skidmärken.

Det innebär att när vi träffas så utbyter vi information som vi sedan kan glänsa med inför andra. Tex så vet jag efter onsdagens lunch varför man ska ha julgransmönster under skidorna, vilken Boden-kusk som är snyggast och från vilken kennel man INTE ska köpa en vorsteh. Mina vänner fick då istället lära sig namnet på en kickad coach, hur gammal den basketspelaren är som en gång i tiden körde moped för tidigt och då körde på min kompis, var en av hockeyspelarna bor och vad som hänt med hans bil och slutligen spekulerade vi i hur långa knästrumporna egentligen är på basketspelarna.

Det kallar vi kompetensöverföring! :-)

2008-01-05 @ 14:17:34
URL: http://ewas.blogsome.com
Postat av: Cecilia N

Tänk vad man kan få lära sig. Hakeem Olajuwon tyckte jag såg holländskt ut av någon anledning. Så himla fel ...

Idag bloggade jag om nördbloggar. Att det finns basketböcker var helt utanför min kunskapsram.

2008-01-15 @ 11:34:38
URL: http://cessistickar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0