Paltkoma

Ni som nu skrattar och rycker på axlarna och inte har en aning om vad jag pratar om, sluta läs nu.

För er andra, det GÅR att äta fyra (4!) paltar på rad, MEN man får väldans ont i magen. När man äter dessa får man skynda på lite också, inget socialiserande då inte, för då minskar chansen att man får i sig mer än, som sig bör, två och en halv.

VARFÖR gör man detta? Jo, en gång för ett år sedan eller så, när jag hade paltmiddag hemma med min bästa paltätarkompis Muskelkvinnan, Bokmalsarbetaren och Sport-Mirre, kom diskussionen upp: "Hur många paltar kan man EGENTLIGEN äta om man pressar?". Svar: 4. Inte mer. Har fortfarande känningar i magtrakten.

Palt gör man på 1,5 kilo råriven potatis, 6 dl kornmjöl, 2 dl vetemjöl och 1 msk salt. Mojsa ihop allt i förslagsvis en matberedare och fyll på med mer mjöl (av båda sorter) tills degen inte kladdar längre. Gör sedan platta snöbollar och lägg fyllningen (tärnat, rimsaltat stekfläsk) på dessa plattingar och gör sedan en boll av den. Vips! En okot palt. Koka sedan upp en massa vatten i en stor kastrull, häll i 1 msk salt och vänta. Å vänta. i 45 minuter. Avnjut sedan med smör och lingonsylt.

Paltkoma= känslan man får efter 2,5 paltar eller 2 pizzor.

Kommentarer
Postat av: Lotten Bergman

Paltkoma kan även inträffa när man lyssnar på en trist föreläsare strax efter lunch.

2005-11-22 @ 09:08:33
URL: http://www.lotten.se
Postat av: Miaderia

Jag får paltkoma efter två stycken...Ska vi göra om det snart?

2005-11-22 @ 12:38:08
URL: http://www.miaderia.sprayblog.se
Postat av: Kicki

Ja! Lotten hotar med julpalt.

2005-11-23 @ 08:20:50
Postat av: Baloo

palt smakar inte gott, usch usch usch!

2005-11-23 @ 23:37:13
URL: http://baloo.blogg.se
Postat av: Vivi

Alltså, jag åt 7 !!! stycken paltar när jag var sju år...
Ja runda somo en knuten näve och med fläsk inuti...Mamma trodde att jag skulle bli sjuk, men det blev jag inte.

2007-10-22 @ 14:13:14
URL: http://www.teberoende.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0