Nyårsafton

Dags igen för nyårsafton och ett nytt år är på ingående.

Kvällen firas i barndomshemmet med mor, far och Filip. Mamma ansvarar för förrätt och efterrätt och jag huvudrätt. Samtidigt som vi står där och samsas och trängs i köket kommer min käre far och börjar med den avancerade förrätten vi ska äta IMORGON. Skaplig timing. =)

Menyn består av räkor, ägg, lax och stenbitsrom med cremefraicheklet till förrätt, stekt rostbiff med klyftpotatis/paprika/lök/morötter samt bernaisesås från Vidsel (eftersom Lohmanders inte finns här uppe =(). Till efterrätt hade jag beställt marängswiss men får glass med fruktsallad, mamma påstår att de är kusiner, swissen och fruktsalladen...

Gott nytt år!

Vilken bild!

Vilken bild!                                                               

I och för sig hade Bill Russell 11 ringar men ändå..

Shopingtur (hur många "p" ska det egentligen vara?)

Gick som jag tidigare skrivit, en sväng på stan idag. Mest för att kika på kläder till mig själv, men resultatet blev strumpor och kalsoner till sonen istället. Jag insåg att jag inte "kan" handla kläder själv längre!

Hade två eller tre svängar med min gode vän Fåfängaren under senhösten just för inhandling av kläder till mig själv och han är så otroligt bra på hitta saker som blir snygga, passar, som jag gillar och inte ens skulle titta åt i vanliga fall, så varför ska jag leta och leta och leta, när jag helst av allt tar med mig Fåfängaren, som verkligen kan?

På jobbet skryter jag om min "egen" stylist och måste erkänna att jag känner mig lite bortskämd de gånger jag haft med honom på stan. Hade jag pengar skulle jag betala honom för att hjälpa, nu blir betalningen i paltmiddag (jag lovar den kommer snart) eller kanske en öl eller så..

Fåfängaren må vara just det, fåfäng, men otroligt bra på det och en riktigt god vän...

En nostalgitripp

Har idag fått en liten nostalgitripp. Åkte ner på stan och traskade in på kansliet för att luncha med min gamle tränarkollega Beckis. Satt och pratade basket en timme innan lunchen, fortsatte på lunchen (god lunch på Pompei, fläskfilé med potatisgratäng) och efter jag gåt en vända på stan, avslutade jag på kansliet med lite mer basketprat. Otroligt roliga diskussioner tycker jag. Saknar dessa diskussioner inser jag. Dags för honom att flytta ner igen om jag får bestämma, eller iallafall hälsa på liite oftare.

Och Kristina, jag ber om ursäkt för att jag tog upp en massa arbetstid. =)

Basketböcker del 2

Tre böcker till som inom en snar framtid bör göra mina andra böcker sällskap i bokhyllan:

- "Geno: In Pursuit of Perfection" av Diana Taurasi. Handlar om UConns (University of Conneticut) framgångsrike damcoach Geno Auriemma. Massa bra recentioner har den fått. Dock finns den bara i "hårdpack" ännu, lite dyrare.

- "Reach for the Summit" och "Raise the Roof" av Pat Summit, legendarisk coach på University of Tennesee, tror hon är "Hall-of-Famare" till och med. Coachat sedan 1974.

Enligt Telia finns förresten inte min nya lägenhet på den adress jag ska flytta in på. Teknikens under.

Min basketbokhylla

Har nu hittat, inte så oväntat kanske, två böcker jag verkligen vill ha:

- "From Julius to Jason", handlar om Nets uppgång, fall och uppgång ungefär. Du som inte vet vad "Nets" är, bör läsa på lite. =)

- "My Life" av John Starks, med förord av Spike Lee. (Starks spelade i Knicks med Ewing, även här ska du läsa på om du inte vet). "My Life" av Magic är förresten enriktigt bra bok som står i min bokhylla för utlåning om nån är intresserad...

Länktips:
NBA History

Naismith Memorial Basketball Hall of Fame

Har lite svårt för dagens NBA, för individuellt, för showigt, för mycket pengar och för lite lag, därför är dessa länkar väldigt intressanta.

Boken förresten, Crashing the Borders, är riktigt bra, helt i min smak angående ovanstående tankar kring NBA.

Minusgrader

Morgonens temperatur: minus 21,7 grader.


Basketböckerna

Basketböckerna jag fick i julklapp var följande:

- "Crashing the borders: How Basketball won the world and lost Its soul at home" av Harvey Araton (har hunnit 17 sidor och den är riktigt bra).

- "Driven from Within" av Michael Jordan och Mark Vancil. Har inte läst ännu men kolla in bokomslaget:


Besticklös

Min systerdotter, snart ett och ett halvt år, äter ALLT med händerna. Igår åt hon blodpudding och lingonsylt, inga problem alls, lite rolig såg hon dock ut, när det kliade i nacken ocn hon använde båda lingonsyltindränkta händerna. Vid två tillfällen använde hon dock skeden vid denna måltid, båda gångerna för att "döda" den bit blodpudding som kommit på tallriksunderlägget. Idag har hon ätit fil och flingor till frukost, MED HÄNDERNA. Hennes mor, tillika min syster, säger att det går jättebra bara man har tillräckligt med flingor....

Svar på tal

Micke: Enklaste sättet att beställa muggar är att kontakta mig och säga vad det ska stå och vad som ska ritas och sedan tuta och köra. Lite svårt med leverans kommande två veckor p.g.a. semester och flytt.

Lotten: Fel ställe att svara, men jag hade ändå glömt bort dem. Packade makalöst tokbra och hade jag inte glömt nått hade det varit konstigt. Får skicka dem till Märsta efter trettonhelgen. Fixar det.

Två nya basketböcker har jag nu lagt till min samling, dock ligger de i andra änden av huset så vad de heter får ni veta senare.

Vilken härlig jul

Har för första gången firat jul "på egen hand". Nej, nej, inte alls ensam, men helt utan släkt å familj å sånt. Eftersom Filip skulle fira jul med sin far i år, så har vi först nu (annandagen) åkt upp till mina föräldrar i det ljuvliga Skellefteå (som har 8 minusgrader och en halvmeter snö). Firade med pojkvännen och hans döttrar och det var helt underbart! Det enda som jag skulle vilja ändra på, är att jag gärna haft Filip där. I övrigt var min julhelg makalöst superhärlig.

Tokmörkt utanför fönstret, Filip leker med sin 1,5 åriga kusin samtidigt som mim far (barnen morfar) lyssnar på tv på hög volym (tror han sover) i samma rum. Min syster och svåger läser varsin bok, mor min har somnat på soffan i samma rum där det lyssnas på tv och leks och min bror vilar. Total avkoppling kan man kalla det.

Fler rapporter senare. Imorgon ska det ätas lunch på Frasses. Ni som vet vad det innebär, förstår hur mycket jag längtar.

Jobb, julfest och julklappar

Jag har fått förlängd anställning till juni 2006. Behöver inga fler julklappar. Egentligen. Glömde till och med att tacka schäfern med en kram när jag fick glädjebeskedet.

Hade personalfest i fredags. Uppdukat med långbord bland ångmaskinerna i Faktorimuseet. Vilken miljö. Vilken känsla! Festkoordinatorerna (Jag och Schemaläggaren) har fått otroliga gensvar idag. Fest 12 gånger per år är nu bestämt.

Julklappar. Dessa julklappar. En beställdes via farbrodern i Västerås och skall idag avhämtas. Hur man nu kan falla för sonen påtryckningar efter att han tittat på reklamen på tv.

Julen firas på annan ort, sonen tar jag med mig till norr på annandagen och stannar en vecka.

Bloggtystnad

Som radioskugga ungefär, mycket händer men just hit når det inte.

Spolarvätska

Idag tog spolarvätskan slut fem mil från jobbet. Fem plusgrader och blöt motorväg gjorde att det blev en spännande färd till jobbet.

Fåfängaren

Umgick i lördags med två goda vänner, Gräslingen (när man som ogift blir gräsänka/änkling, vilket vi båda var denna dag) och Fåfägaren. Fåfängaren är en jordnära och mycket trevlig ung man, som hela livet brytt sig om sitt utseende som vilken modell som helst. Ett exempel är att han är den enda kille jag känner som färgar sina ögonfransar.

Vad hände då i lördags? Jo, han hade spatserat ner på stan och tröst-handlat. Han kände att han behövde handla lite kläder åt sig själv eftersom han har så svårt att komma på vad han ska köpa i julklapp till sin familj. Vad köper man då? Jo, ett par för små jeans för elvahundra kronor. Dessa jeans går ut sig en och en halv storlek på två veckor, så självklart kan man inte köpa jeans som passar. Nackdelen med dessa jeans blir då följaktligen att Fåfängaren får blodstopp i benen och stora BLÅMÄRKEN på höftbenen.

Cola Light Lemon

Himmel vad jag saknar Cola Light Lemon. Lime-varianten är inte alls lika god. Pepsi Max Lemon är okej, men inte alls lika bra.

Cola Light Lemon, kom tillbaks! Vi saknar dig!

Kanske kan man demonstrera nånstans?

Sluta göra nya julkalendrar!

Varför envisas SVT med att göra nya julkalendrar på tv hela tiden? Varje år försöker man göra nytt och fräscht och bra. SLUTA MED DET! Det finns ju urbra som ALLA gillade: Trolltider, Teskedsgumman, Albert och Herbert och så vidare. Våga vara lite retro, det är hippt!

Fler kalendrar vi saknar?

För övrigt är jag gympalärare nu igen. Fast bara tre dagar. Kände direkt när jag kom in i salen att jag saknar lukten till och med.

Min tjänst ligger ute denna vecka. Klump i magen till måndag.

Kul på radio

Hörde reklamen för att man inte ska köpa ut till minderåriga nu inför Lucia, på radio idag. Är tonåringar som ska försöka få sina föräldrar att köpa ut åt dem, följande kommentarer fälldes:

- Man kanske inte var full på Lucia på DIN tid.

- jag tyckte precis att du sa nej, men det sa du väl inte?

- Hur har du tänkt att jag ska göra då? Ta på mig lösskägg eller?

- Du kanske inte vill köpa ut åt mig och jag kanske inte vill gå ut gymnasiet!

Skrattade så jag grät i bilen. Hur kul som helst ju!

VAB

Himmel vad trist det är att vabba. Jättemysigt att vara hemma en/flera hela dagar och leka och mysa, men tyvärr inte med sjuka barn. Har en hostig, febrig och snorig fyraåring hemma och hittills har vi tjurat, snorat, bråkat, gråtit och vilat. Minst vila, mest gråta.


För övrigt så är det snart jul, vad härligt! Synd att snön skriker med sin frånvaro men för om inte annat snöiga mellandagar och nyår i norr.

Breakdown number 34425. Dags att gå.


Vinterdäck

Jag hade vinterdäcken på den dag det var snö! Bytte igår morse till dubbdäck och tre timmar senare började det snöa för att inatt tina bort.

Har köpt en ny bok som jag älskar förresten: "Eskils Tuna vid Näria å" en enkel bok om Eskilstunas historia med 12 kartillustrationer. Skriven av Stefan Pettersson och Mikael Törnkvist. Helt sjukt bra bok. Vill man lära sig om Eskilstunas historia, se staden växa fram och lära sig mer om byggnader som finns och som rivits är denna helt rätt. Finns på Faktoriemuseet till en billig penning.

Reklam kallas det. Ungefär som när jag rekomenderar mina vänner att läsa på www.lotten.se. Också reklam.

RSS 2.0