Bojan igen

Har glömt berätta att på de senaste åtta dagarn asnittar jag 12 297 steg om dagen, och då är intede nattliga kisspausstegen med eller de steg som tas på morgonen innan jag har lämpliga kläder att fästa stegräknaren i på mig. Lämpliga kläder: Hittills bara jeans.

Livets vatten

Hur har Coca Cola tänkt sig det här egentligen? Tror de att de bara kan ta bort Coal Light Lemon och vi konsumenter accepterar det rakt av eller? Tror inte det.

Ramlade över två flaskor livets vatten på Konsum i morse. De enda flaskor jag sett i butikerna på tre veckor. Nu krävs det att nån tar i med hårdhandskarna. Kanske måste jag maila till konsumentkontakt?

Kuddarna

Kuddarna

Det roliga med dessa kuddar är att bygga torn och hus och sedan riva allt.


Nackdelen med dessa kuddar är att det blir väldigt stökigt hela tiden.



 


Fest på lördag!

Hade nästan glömt bort att påminna om festen på lördag. Just nu är vi 20 personer som ska äta och dricka och socialisera.

För er som har svårt att komma på vad ni ska lägga alla era pengar på, kommer här några förslag:

- Soffa, Ekeskog i beige
- Stationär dator, gärna en värstingdator med alla finesser
- DVD-spelare
- Wok-panna
- Skrivare där man inte måste köpa nya färgpatroner i rött/gult/blått när de är slut fast man bara vill skriva ut i svart
- Tallrikar från IKEA, 365 grader, de beiga tallrikarna med "ringar" i, de små djupa har jag redan men det finns i tre olika storlekar: typ assiett, mattallrik och grymt stor mattallrik.
- Presentkort i på alla roliga affärer typ HM, Duka, IKEA, Verner&Verner, Mique, Clas Ohlson, JC och så vidare.

Och om du nu råkat vara en flitig läsare av denn blogg känner du igen alltihopa, klippt och klistrat från den första september.

Bojan

Snittar drygt 11 000 steg om dagen den senaste veckan. Jiho!

4-1

Vinst i premiären igår mot Sundsvall, 4-1. Fast isen var dålig.

Heja Skellefteå AIK!

Har designat biljetter till höger och vänster idag, utformat matchprogram och letat loggor. När ska man hinna med sitt ideella arbete om inte på arbetstid?

Ombesiktning och kojbyggarkuddar från dagis

Ombesiktning på fyraåring inbokat om fyra veckor. Han VÄGRAR ha lapp för höger öga och bryter således ihop och gråter hysteriskt.

Jag har just vunnit 25 skumgummikuddar (typ 50x50 cm) bättre begagnade från ett av våra dagis. Tävlingen var att ha störst öron när vaktmästaren beklagade sig över att han inte orkade dra med sig dem till skroten och kasta.

Fyraårskontroll

Idag är det dags för ombesiktning av en styck fyraåring. En väsentlig sak ska kollas: synen på vänster öga. Han fullkomligt blåvägrade ha lapp för höger öga förra gången. Vänster var inga problem men lappen skulle inte sitta på höger. Blir intressant att se hur det går. Ska vara på plats på BVC 11.15 och har tagit ledigt från jobbet till 13.30. Ska hinna luncha också.

Min praktikant är tillbaka som jag hade i våras. Kanonkul. Har varit lite tomt utan honom.

Imorgon ska femmorna bygga legobilar på tid utan beskrivning. Blir intressant.

16 047 steg igår. 3 080 hittills idag. Fritids på eftermiddagarna ger många, mååånga steg.

Basket-EM och lera

Har haft en kanonhelg. Både fredagkväll och lördagkväll tillbringades i goda vänners sällskap på O'Learys och på tvn visades slutspelet i EM (herrar). Längesen jag hade så trevligt måste jag säga.

Vi håller på och bygger en medeltidsstad i klassen. Hittills har jag byggt fyra människor, en munk, en nunna, tre hästar varav en med vagn samt en gris. Hur roligt som helst. Eleverna är helt galna.

Jag är lycklig.

Fotbojan del 2

Det är helt konstigt. Fotbojan kändes superlarvig tills jag insåg att tävlingsmänniskan inom mig vinner. Igår knatades det 11 226 steg, dessa endast i jobbet och utan tramsiga extra promenader som vissa av mina kollegor gör runt hus och i trappor.

Jag och min fotboja

Jag fick min fotboja klockan fem i tio i morse. I fjorton dagar ska jag traska runt med denna som registerar varje steg jag tar. Bokstavligen. Min fotboja heter "stegräknare" och är en del i skolans friskvårdsgrejs för att vi ska röra på oss mer. Hittills harj ag tagit 3 208 steg genom att egentligen bara vara i klassrummet, gå till matsalen, till Trädgårdsvillan, till Västergården, till bilen och nu sitter jag här i Trädgårdsvillan igen.

Oj vad jag ska stega..

Dagis och livet

Idag ska jag jobba på dagis i två timmar. Ska bli spännande. Sen ska jag få min efterlängtade massage som jag bokade in för snart två månader sedan. Inte dumt att få bli masserad av proffs på arbetstid.

Jag är trött alltid. Skulle behöva ett par extra timmar några dagar framöver så jag hinner med det jag borde hinna med, tex damarrangemanget.

Denna vecka:
Måndag: Jobba 8-17, personalkonferens 18.30-20.30
Tisdag (kortdag!): Jobba 8-16
Onsdag: Joba 07.30-17.15, stängning på fritids
Torsdag: Jobba 8-17, Skolråd 19-21
Fredag: Jobba 9-17.15, stängning på fritids

Jag funderar på att dricka lite vin 17.20 på fredag.

Nu ska jag limma lite på min medleltidsborg innan jag ska iväg till dagis.

Min bror har trillat dit

Min käre lillebror har trillat dit på Sudoku. Inte ens jag som smittat utan mamma som tyckte han skulle testa, så han sitter och skriver ut från internet och löser glatt de supersvåraste på en timme eller så.

Jobbet har gått sönder

Åkte extra tidigt till jobbet idag för att kunna skriva ut lite saker om Helga Birgitta till historialektionen och lite andra saker. Möts av detta:

- Skrivaren i lärarrummet med lappen "Ur Funktion" tejpad över hela sig
- Datorn inne på fritids har "Error"-lapp
- Datorn inne i mitt klassrum finns inte alls eftersom den är på lagning

Teknikens underbara värld!

ABCD och vinterkläder

95% av alla barn på mitt jobb har abcd.

Alla Filips vinterkläder är förresten urvuxna och kommer att avvecklas till bättre behövande. Idag ska nya inhandlas: jacka, overall, vantar, stövlar (för små) och gympaskor (söndernötta av för många speedwaytävlingar på trehjuling på dagis). Tuna Park here we come!

Till mitt bankkonto: Förlåt att du alltid känner dig så tom.

Legokrig i byggrummet.

Over and out.

Smittan sprider sig

Nu har jag även smittat hela årskurs 4 med Sudoku-febern. Två killar tog till och med med sig sina nya Sudokusar till matsalen och försökte lösa mellan tuggorna.

Tre nya spel på ingående

Imorgon lägger jag till Ice Hockey, Tennis och Pro Wrestling till min samling spel till Nintendo 8 bit.

Imorgon ska jag ha en 45 minuters lektion med årskurs 4 om samer. Historia, språk, geografi och så vidare.

I övrigt tar damarrangemanget för stor tid.

Nu måste jag laga morgondagens middag, hämtar på dagis 17.30 och då är det minusroligt att laga mat till en fyraåring som är tokhungrig när man kommer hem.

Skuggfigurer

Har just fått veta att man, när man ska sova, inte alls kan släcka sänglampan, för då kan man inte göra skuggfigurer på väggen.

Happ.

Förresten är jag lite avundsjuk på Baloo som får hjortron och glass hos Gjortron-Stina.

Ideelt arbete

Har just haft ett samtal med min favoritkollega, en karl i sina bästa år, typ 50+. Vi konstaterade då att de som bara har ett arbete och detta avlönat, är mesar. Minst två jobb ska man ha, helst tre och bara ett avlönat. Att softa en kväll eller tillbringa den med kompisar framför en hyrfilm finns inte annat än bland dagens ungdomar som inte förstått tjusningen med att arbeta ideelt.

Robinson

I lördags satt jag och skämdes framför tvn. Uschiamig vad pinsamt första avsnittet av Robinson var! Hur kan man komma på att ta med sig ett par högklackade skor till en öde ö??? Hur kan man ens tänka tanken att det inte är bra att jobba och leta mat och bygga hus? Å han den där andra som fick åka hem i andra laget hade ju inte alla getter hemma.

Har hittat en grym sida: Nesfiles

My Winningest Season

Min elittränar karriär är avslutad på topp, idel vinster. I och för sig bara en match men...

Tyngsta veckan på väldigt länge är avklarad, målet med kommande vecka är mer än 4 timmars sömn per natt och middag sju gånger, istället för förra veckans 2-3 timmars sömn och middag två gånger.

Måste skicka ut en fin inbjudan till min födelsedagsfest så fort jag får åtkomst till min puckade adressbok.

Dags att styra upp lite damarrangemang och leka lite med en underbar liten gosse som just anlänt.

Dyslexi

Jag har dyslexi för andra dagen i rad. Hopplöst att göra nått.

Torsdag morgon

På jobbet en timme innan jag börjar för att få lite ordning på saker och ting.

Nintendot har stått sedan i måndags. Har inte ens kollat om jag får ordning på Zeldat efter experttips.

Kinamat igår. Förvånansvärt gott med middag.

Längtar till 15.00 på lördag. Då är det över.

Mycket nu

Det är lite mycket nu. Punkt.


Zelda fungerar inte!

Mitt Zeldaspel jag köpte i fredags fungerar inte. Inte ens om jag topsar rent och använder elektronikrengöring. Måste reklamera. Det är fördelen med att köpa från han som jag köper ifrån, man kan reklamera, byta och få hjälp med ditten och datten.

Min arbetsplats är rörig. Eller inte just det materiella utan snarare det mänskliga. Många kockar gör tokig soppa skulle man kunna säga. Å sen missade jag smörgåstårta på planeringsmötet i torsdag eftersom jag var hemma och vabbade.

Fick se basket i lördags. Riktigt kul. Inspirerande. Ska träna på onsdag. Säger jag idag iallafall. Blir mycket denna vecka.

Nu måste jag ta min halvtimmes rast.

Löst

Nu är den dumma Sudokun löst. Hur kunde jag missa den sexan? Det måste vara en sexa i varje kvadrat och rad och den kunde inte sitta i översta för i den kvadraten fanns redan en, i mitten var det fullt av siffror så den måste ju sitta längst ner och där fanns bara en tom ruta.

Dumma siffror!

Jag har för första gången allvarigt kört fast på ett Sudoku. Jag har fått dit en siffra. EN SIFFRA! En liten tvåa är den enda jag hittar var den ska sitta. Känner mig helt korkad. Har försökt i säkert två timmar sammanlagt. Usch.

Idag ska jag inhandla Zelda, Metroid och Ice Climber. Äntligen! I Hela fyra dagar har jag letar och väntat.

Om en norrlänning som säger "filet" och en sörmlänning som säger "filen" får barn, säger detta barn, till exempel en numer feberfri fyraåring:

- Mamma! Jag haj ätit upp filent!

Nu ska jag boka flygbiljetter till Norrland till jul.

Böcker som borde stå i min bokhylla

"Let Me Tell You A Story" - Red Auerbach
"Sacred Hoops" - Phil Jackson
"More Than A Game" - Phil Jackson
"Reach For The Summit" - Pat Summit
"Raise The Roof" - Pat Summit
"Coaching Basketball Sucessfully" - Morgan Wootten
"How To Be Like Mike" - Michael Jordan
"I Love Beeing THe Enemy" - Reggie Miller

Min önskelista

När jag fyller år önskar jag mig följande:

- Soffa, Ekeskog i beige
- Stationär dator, gärna en värstingdator med alla finesser
- DVD-spelare
- Wok-panna
- Skrivare där man inte måste köpa nya färgpatroner i rött/gult/blått när de är slut fast man bara vill skriva ut i svart
- Tallrikar från IKEA, 365 grader, de beiga tallrikarna med "ringar" i, de små djupa har jag redan men det finns i tre olika storlekar: typ assiett, mattallrik och grymt stor mattallrik.
- Presentkort i på alla roliga affärer typ HM, Duka, IKEA, Verner&Verner, Mique, Clas Ohlson, JC och så vidare.

Med reservation för eventuella ändringar.

Nyss bad jag min rare men sjuke fyraåring att plocka bort alla leksaker från vardagsrummet och fick till svar:
- Sälvklat min älskade gulleplutta!

Oj.

Min mail fungerar inte. Apache Tomcat säger sidan. Låter som att Tom Cruise och Iceman har varit framme och sabbat.

Fest!

Den första oktober har jag tänkt att ha födelsedagsfest för mina nära och kära. Bjuda på mat och trevligt sällskap. Födelsedagar är alltid bra ursäkter för att ha fest. Blir intressant att se vad min nya granne med rullatorn som bor under, tycker om fest.

Jag fyller min bokhylla

Än en gång har jag beställt lite böcker. Nått om gurkburkar av/med Bengt Johansson, Bad as I wanna Be av Dennis Rodman (fast jag redan läst den) och en bok om Wilt "The Stilt" Chamberlain. Det börjar komma lite för många bra böcker skrivna av gamla legender. Eller så är det bara jag som är en basketidiot med för tunn plånbok. Försöker få tag på boken Coaching av Bengt Wiström också. Fick den som förslag till en utbildning jag ska hålla och då borde jag veta om den är bra innan jag tar med den i mina tankar.

Gurra i fjällen.

Sovmorgon idag! Filip vaknade inte förrän klockan tio ÖVER sju. Rekord detta år iallafall.

Konversation över en mattidning igår:

-Mamma, nån dag vill jag att vi äter kjäftoj.
- Men, tycker du om kräftor?
- Nej, det tjoj jag inte.

Okej..

Får man ta handkontrollen till Nintendot ifrån en fyraåring...?

RSS 2.0