Åtta dagar i Paradiset

Vår vistelse, för denna gång, i mitt Paradis, är över. Redan nu är vi i Schtaan och mor och far tvättar inför morgondagens semesterresa, Femåringen tittar på Cartoon Network för att stilla sin abstinens från en vecka med SVT 1 och 2, Elitidrottsmannen och numera också Taxidrivern, sover.

Efter lunch bär det av till Björkarnas stad, otäcka hockeylagets hemvist, för fem dagar hos Storasyster i deras radhus. Där bor också hennes man och deras underbara döttrar, tillika mina systerdöttrar. Tvååringen charmade jag genom att gå dubbelvikt i flera dagar för något år sedan när hon skulle lära sig gå. Nu får jag borsta hennes tänder, hennes hår och hon går glatt iväg med sin moster och hänger tvätt, långt från både sin mor och far. Ettåringen däremot, hon är knölig. Kan inte minnas att Tvååringen var så HÄR svår att charma. Ettåringen skriker fortfarande nästan varje gång hon ser mig och på åtta dagar hag jag burit henne tyst i tre minuter. Detta igår.

Igår hände förresten nått riktigt trevligt. På midsommarkvällen gick mor och far över till grannen med hemvändande ungdomar och åt tårta fram till midnatt och då kom en hemvändande ungdom, C, på att vi skulle grilla i grillstugan kommande dag. Sagt och gjort. Igår grillade vi korv och socialiserade i byns allmänna grillstuga. Uj vad trevligt! C och hennes lillasyster U, lekta jag och Storasyster med som barn hela somrarna och när jag och Femåringen efter grillningen gick över till grannen och alla sex barnen sprang i vattenspridaren, kände jag mig som tio år igen.

Hade jag nu inte packat ner USB-kabeln längst ner i väskan, längst in i bilen, hade ni kunnat få se bilder på när min pappa eldade korv eller på hur Femåringen sett ut större delen av tiden här uppe, men det får ni inte just nu. Får se till att göra en bildkavalkad när jag kommer till Storasyster ikväll.

Kommentarer
Postat av: Muskelkvinnan

Om man gör om detta inlägg till en dikt med de siffror som det innehåller, skulle dikten se ut så här:
-----
Femåringen, SVT 1 och 2 i fem dagar.
Tvååringen, Ettåringen, Tvååringen, Ettåringen i åtta dagar och tre minuter.
Femåringen och alla sex barnen som tio år igen. Femåringen.
-------

2007-06-24 @ 11:37:15
URL: http://www.lotten.se
Postat av: Kicki

Muskelkvinnan: Kanske ska jag släppa diktsamlingen "Numbers" och bli rik? Kan massa siffror!

2007-06-24 @ 12:58:55
Postat av: Bästisgrannen

Jag vill gärna se en bildkavalkad i kväll. Jag väntar vid datorn. Sitter just nu och funderar på om jag ska dra mig upp mot solkusten i veckan. Jag längtar norrut:9

2007-06-24 @ 13:32:34
URL: http://bastisgrannen.blogspot.com
Postat av: Beckis

Mmm
och inte ens ett hej kanske en fika ?
har man fått .......
Men inget går upp mot en sommar häruppe....
Låg och solade med en bra bok en stund idag ...(en pilsner också självklart) och kanske är jag inte vitast i Sverige i sommar.

2007-06-24 @ 16:12:03
Postat av: Kicki

Bästisgrannen: Om du åker norrut, klarar sig blommorna då? Hur mår de förresten?
Beckis: 8 dagar i Petiknäs, sorry. Men jag räknar med att få se mycket av dig om tre veckor! Vill du ha sängplats?

2007-06-24 @ 16:21:29
Postat av: Bästisgrannen

Jag vet inte om blommorna klarar sig. Gurkorna ser lite mystiska ut, men jag tror att det beror på flytten. De stod i plastpåsar ett tag eftersom ingen packade upp dem på en gång:) Men ... du kommer väl hem snart? Drar imorgon.

2007-06-25 @ 14:39:21
URL: http://bastisgrannen.blogspot.com
Postat av: Kicki

Bästisgrannen: Jag återvänder på lördagmorgon. Är Skotten hemma då så kan jag hämta dem. Eller så gömmer du dem hos grannen så smyger jag dit och hämtar dem istället.

2007-06-25 @ 14:53:29
Postat av: Cecilia N

Att ettåringen har svårt att fördra dig. Kan det vara så att du och din syster är rätt lika, fast inte är riktigt samma?
Såg det på min dotter (pappa och en annan snarlik man) och min systerson (pappa och farfar) när de var i ettårsåldern. Storögt tittande och sen ett rejält de-rövar-bort-mig-skrik.

2007-07-02 @ 11:40:14
URL: http://cessistickar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0