Seriös blodkorvstest

Varje juldagsmorgon så länge jag kan minnas, äter vi blodkorv till frukost. Smakar som blodpudding ungefär, fast i korvform.

Sedan min kära farmor gick bort för ett par år sedan (och kanske något år innan det) inhandlas blodkorven på vanliga affärer. Innan dess tillverkade farmor blodkorven själv, med ett otroligt resultat! Supergott!

Hur som helst, nu köper vi den och i år var det dags för stort test av blodkorvar! Hela två olika fabrikat hade Pappa hittat och utan ettiketter lades dessa på två serveringsfat. Följnde skulle bedömas:

- Utseende
- Konsistens
- Smak

Korvfabrikat nummer 1 var blodpuddingslik i både färg och konsistens men hade en väldigt vag smak, mesigare än blodpudding.

Korvfabrikat två var grovkornigare, mörkare till färgen och en riktigt mustig blodkorvssmak.

Resultat: Korvfabrikat 2 vann överlägset med full poäng hos alla över sex år i juryn (Femåringen åt bara den enda, Tvååringen åt mest lingonsylt).

För att inte hänga ut det korvfabrikat som förlorade stort, väljer jag att inte skriva vilka två fabrikat som deltog i det avancerade testet. Den som är intresserad av fabrikatnamnet ombedes lämna mailadress så återkommer jag med svar.

Kommentarer
Postat av: Lilla O

Bläää - blodkorv till frukost - vilka barbarer. Vilken del av Skellet kommer ni ifrån?

2006-12-25 @ 23:50:46
URL: http://bastisgrannen.blogspot.com
Postat av: Lilla O

God Jul önskar Lilla O

2006-12-25 @ 23:54:56
URL: http://bastisgrannen.blogspot.com
Postat av: Kicki

MB. The one and only. Fsat blodkorvstraditionen kommer nog från Petiknäs.

2006-12-26 @ 08:00:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0