Båtflyttning

Idag packades alla tre barnen in i bilen för avfärd mot årets första båtflyttning. Först åkte vi till Moppetanten för att låna Gös-Kalles gröna borrmaskin (Moppetantens är orange). Varmt välkomnade blev vi av familjens tillskott, Gös-Kalles hund.... oj. Hunden hette inget. Eller jag glömde nog fråga, blev överraskad av att den kom nått stort och svart springande skällande mot mig i dörren. Tyckte nog att katten växt till sig över julen.

Hur som helst, sedan åkte vi och hyrde samma båtkärra som vi använde och tog upp båten med (alldeles för tidigt eftersom isen fortfarande INTE lagt sig kring varken Rinkebybryggan där Asgarvet brukar ha sin båt, eller kring Lindingö-bryggan där vi och Moppetanten/Gös-Kalle brukar ligga). För övrigt så är det alldeles för billigt att hyra båtkärror.

Med 30-kärran på släp, körde vi hem till Lill-Schäfern för båthämtning. Fick assistens av Lill-Schäfern att hålla emot och lyfta, lite tungt emellanåt men inte förrän vi var klara, kom vi på att det satt två starka karlar inne i värmen i huset. Barnen sprang runt och lekte och hittade en midsommarstång att dansa kring.

Båten ligger numera i ett eget stort utrymme inhyst i Pojkvännens arbetes filials nya lokal i Världsmetropolen. Pojkvännen funderade redan nu efter middagen (bestående av chips, grillad kyckling och potatissallad) på att åka till båten och se hur den mår och mecka lite.

Längtar redan nu efter att lägga skönheten i vattnet igen. Ska bli spännande att se hur alla "nya" saker blir på båten: nya spöhållare, länspump, luckhålen.

Snart är det april....

Kommentarer
Postat av: Bästisgrannen

Och till april längtar vi:) Undra om det blir väder för flytoverallerna ... förmodligen är det 20 grader varmt i april!

2007-01-06 @ 21:26:28
URL: http://bastisgrannen.blogspot.com
Postat av: Kicki

Som det ser ut nu kommer vi inte behöva några flytoveraller alls innan sommarn.

2007-01-06 @ 21:59:42
Postat av: Bästisgrannen

Nä, men vi kanske kan bada med dem uppe vid "Solkusten"?

2007-01-06 @ 22:02:41
URL: http://bastisgrannen.blogspot.com
Postat av: Kicki

Helt klart ska det badas i dem i sommar.

2007-01-06 @ 22:03:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0