Riskok

Utan att verka skrytsam eller kaxig, kan jag påstå att jag är riktigt bra på att laga mat. Har inga problem med att tillaga en älgstek, köttbullar, lingonsylt, kroppkakor, kycklingfiléer, hela kycklingar, ja, egentligen hela kokboken. Och lyckas med allt. Baka kakor, bullar och matbröd, inga problem! Trereätters middagar till hela bekantskapskretsen fixar jag på ett huj.

Men. Det finns alltid ett men. Jag kan inte koka ris. Fixar det inte. Jag följer instruktionerna till punkt och pricka men det bränner vid ändå. Jag tar mer vatten, hjälper inte. Jag står vd grytan och tittar och rör lite och fyller på vatten om det behövs. Spelar ingen roll. Jag är ingen riskokare.

Punkt slut.

Kommentarer
Postat av: Ewa

Har du provat "boil in bag-ris"? Dyrare men oj så skönt det är att slippa diska en kletig ris-gryta! Och nästan ingen riska att bränna vid riset!

2006-11-08 @ 15:39:59
URL: http://ewas.blogsome.com
Postat av: Kicki

Nope. Det har jag inte provat. Smakar det som vanligt ris?

2006-11-09 @ 12:34:29
Postat av: Moppetanten

Är det så att du fiskar efter en riskokare i julklapp?

2006-11-10 @ 21:00:07
Postat av: Ewa

Japp, det smakar som vanligt ris!
Det här är just nu min favorit:
http://www.mrschengs.com/produkter/ris-och-nudlar/mrs-chengs-boil-in-bag-basmatiris/

2006-11-22 @ 07:41:39
URL: http://ewas.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0