Räkna bakifrån med addition

Vem har hittat på det? Sånt fanns inte på min tid och min tid var bara 17 år sedan. Musmattan i detta klassrum är för övrigt "Årets dagar 1974" och där kan man läsa att igår var det tio år sedan (dvs 31 år sedan) Alnöbron invigs och Nordrhodesia blev självständig stat och antar namnet Zambia.

Intressant. Å i förrgår är det tio år sedan (dvs även denna gång 31 år sedan) som Jean Paul Satre avböjde Nobelpriset i litteratur. Undrar vem som fick det istället?

Kommentarer
Postat av: Miaderia

Har inte varit i närheten av några vaniljrån, men vi fikade adventsfika i morse med lusselängd (med mandelmassa o russin) och peppisar....kanske skulle hållt mig till äckliga vaniljrån istället. Tar med mina formar!

2005-11-25 @ 12:34:02
URL: http://www.miaderia.sprayblog.se
Postat av: Lotten Bergman

Sartre heter han. Och han fick det -- han står med i alla listor fastän han inte ville ha det. Han liksom "avböjde". Som om du skulle sätta en trea och sedan säga att passningen var så snygg så att passerskan (jag) skulle ha poängen istället. Det går ju inte.

Inspirerad av detta tackade Thomas Wassberg nej till Bragdguldet 1980 eftersom han var sur på SvD som inte gav Sven-Åke Lundbäck priset 1978 (när Björn Borg och Ingemar Stenmark fick dela på det fastän de redan hade fått det tidigare). Wassbergs medalj ligger med hans namn inristat så fint i ett kassaskåp någonstans.

/Besserwisserskan

2005-11-25 @ 13:38:15
URL: http://www.lotten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0